CiddiGazete- FETÖ iddiasıyla tutuklanan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'na ait Palmali Holding'in büyük miktarda borcu olduğu ortaya çıktı.

Dünya denizcilik sektörüne verdiği kredilerle bilinen Hamburg Commercial Bank, Palmali Dry Holding ve Palmali Holding'e ait 6 kuru yük gemisine borcundan dolayı el koyma kararı aldı.

PALMALİ İKİ YILDIR ÖDEME YAPMADI

Hamburg Commercial Bank yetkilileri tarafından, Palmali Holding'e gönderilen yazıda, 2006 yılında kullandırılan kredilerden kaynaklanan borçların bu zaman kadar 5 kez yapılandırıldığı ancak ödeme planlarına uyulmadığı belirtildi. Alman bankası, söz konusu borçlarla ilgili altı geminin en kısa sürede teslim edilmesini istedi.

PALMALİ'NİN FİLOSUNDA 200 PARÇA GEMİ VAR

Dünyanın en büyük kuru yük ve kimyasal tanker filosuna sahip şirketlerinden olan Palmali'ye ait 200 parça gemi olduğu iddia edildi.

RUSYA TAHKİM MAHKEMESİ 52 GEMİYE EL KOYMUŞTU

Rusya Rostov Tahkim Mahkemesi, İstanbul merkezli Palmali Denizcilik iştiraki Malta merkezli Palmali Holding bünyesindeki Palmali Rostov LLC'nin Rus Sberbank'a olan 220 milyon dolar borcuna karşılık, iflasını onaylamasıyla birlikte, filosunda bulunan 52 parça gemiye daha önce el koymuştu.

PALMALİ'NİN 600 MİLYON DOLAR BORCU VAR

Mansimov Gurbanoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Palmali Holding'in piyasalara, yakıtçılara, tersanelere ve bankalara toplam borcunun 600 milyon dolar civarında olduğu iddia edildi. Borç sarmalındaki şirketin personel maaşlarını ödemekte zorlandığı, mal varlıkları, gayrimenkuller ve gemi varlık değerlerinin ise 100 milyon dolar civarında olduğu kaydedildi.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı