CiddiGazete- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, "Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var. Halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz" açıklamasının ardından, kamuoyunda büyük tepki oldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin ücretsiz maske dağıtmasını örnek gösteren vatandaşlar, devletin maskeyi vatandaşa ücretle satmasını eleştirdi.

Tepkiyi dindirmek için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, PTT üzerinden 20-60 yaş arası vatandaşlara haftada 5 maskenin ücretsiz verileceğini duyurdu ve PTT'nin internet sitesinden başvuru yapılabileceğini belirtti.

Maske almak isteyen vatandaşlar, PTTavm internet sitesine yüklendi. Yoğunluktan site zaman zaman kitlendi. Daha sonra PTT'den şu açıklama yapıldı:

Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

E-DEVLET'TE HENÜZ DÜZENLEME YAPILMADI

Bu kez vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapmak istedi. Ancak e-Devlet sitesinde şu anda konuyla ilgili her hangi bir talep formu oluşturulmuş değil.