CiddiGazete- Hükümetin maskeleri parayla satma düşüncesi vatandaşlardan büyük tepki görünce geri adım atıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AHaber'de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin maske üreticisi ve ihracatçısı bir ülke olduğunu belirterek, “Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var. Halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız ekmeğini ya da sebzesini nereden alıyorsa ona yakın yerden bunlara daha rahat ulaşabilecek” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan'ın bu açıklaması vatandaşlardan büyük tepki gördü. Büyük oranda maddi yardım toplanan salgınla mücadelede hükümetin maskeleri halka parayla satması eleştirildi.

MASKE SATIŞI YASAKLANDI

Ruhsar Pekcan'ın maskeleri parayla satma düşüncesi eleştirilince, ortamı yatıştırmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düştü. Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada maske yatışının yasaklandığını duyurdu. Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız."