CiddiGazete- Elazığ’da coronavirüs tedbirleri kapsamında, yoğunluğun olduğu caddelerde vatandaşlara sosyal mesafe ve maske takmaları uyarılarında bulunan polislere bir grup tarafından saldırıda bulunuldu.

Olay Vali Fahribey Caddesi'nde meydana geldi. Coronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara maske takmaları konusunda uyaran polis ekibine yaklaşan bir şahıs, “Biz maske takmıyoruz; siz hayırdır!” diyerek üzerlerine yürüdü.

Sonrasında kimlik isteyen polise bir anda yumrukla saldıran şahıs, koşarak pasajın içerisine girdi. İki polis memuru da saldırgan şahsı yakalamak için pasajın içerisine girdi.

Polis memurlarına pasaj içerisinde saldırı devam etti. Şahıslar, ellerine geçirdikleri sandalye ve sopalarla polislere vurdu.

VATANDAŞLAR POLİSLERİN YARDIMINA KOŞTU

Gelen saldırıda bir anda grubun içerisinde kalan iki polis memuruna çevreden yetişen vatandaşlar yardım etti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu etkisiz hale getirilen saldırganlar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Saldırı esnasında vücutlarında aldıkları darbelerler yaralanan polisler hastaneye sevk edildi.

ÜÇ ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili saldırganlardan 3 kişinin gözaltına alındığı, diğer saldırganların ise yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Sözcü