CİDDİGAZETE/özel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin müstafi başkanı Melih Gökçek, görevde olduğu 2014 yılında, oğlu Osman Gökçek'in kurucusu olduğu Osmanlıspor'a, Sincan'daki Osmanlı Stadyumu'nu 25 yıllığına bedelsiz kiraladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan stad, belediye imkanlarıyla yenilendi ve Osmanlıspor tarafından tek kuruş ödenmeden kullanılmaya başlandı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Melih Gökçek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmesinden sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, Osmanlıspor'la imzalanan sözleşme iptal edildi. AKP'li Mustafa Tuna dönemindeki oylamada tüm partiler, "iptal" yönünde oy kullandı. Başkanlık yazısında iptal gerekçesi şu cümlelerde ifade edildi: "2 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Sayıştay kararı ile 2017 yılında Sayıştay denetçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları denetim sonrasında hazırladığı rapordaki 'Spor tesislerinin spor kulübü derneklerine ihale edilmeden ortak proje gerçekleştirilmek üzere devredilemeyeceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) hükümlerine göre ihale edilmesi...'

Bu hükümlere dayanılarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i, 11 Eylül 2018 tarihinde oy birliğiyle "tahliye" kararı aldı ve bu da Osmanlıspor Kulübü'ne tebliğ edildi.

Buna rağmen geçen süreçte tesislerden çıkmayan Osmanlıspor için Mansur Yavaş döneminde de tebligat yenilendi.

ZABITA EKİPLERİ, POLİSLERLE GELDİ

İşgalci durumuna düşen Osmanlıspor'un Osmanlı Stadı'nı kanunsuz kullanımını önlemek için bu sabah tesislere polis ve zabıta ekipleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlileri geldi. Kulüp yönetimine karar bu kez elden teslim edildi ve tutanak tutuldu.

OSMANLI STADI'NIN ÖZELLİKLERİ

Sincan ilçesinde bulunan Osmanlı Stadyumu 1974 yılında inşa edilmiş olup, 2008 yılında yenilenmiştir. 2014 yılında yapılan nihai çalışmalar ile bugünkü görünümüne kavuşmuştur.

Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yenilenen 18 bin 29 seyirci kapasiteli Osmanlı Stadı, modern ve geleneksel yapıyı bir arada barındırmaktadır. Kale görünümlü stadyumun etrafı surlarla çevrili, girişlerde ise dev yeniçeri heykelleri bulunmaktadır. Bu özellikleri ile Türkiye’nin ilk Tema Statı konumundadır.

Stadyumun giriş bölümleri ise kale kapısı görünümünde inşa edilmiştir. Seyirciler girişlerini, bu şekildeki altı kapıdan yapmaktadırlar. Dışarıdan bakıldığında kaleye benzeyen Osmanlı Stadı'nın maraton tribününün dış cephesi ise tarihi Ankara Beypazarı evleri görünümündedir.

Osmanlı Stadı yerleşkesi içinde dört nizami saha ve 55 odadan oluşan alt yapı tesisleri bulunmaktadır.

GENEL ÖZELLİKLERİ

Koltuk Kapasitesi: 18.029

Saha Ölçüleri: 105mx68 m

Çim Türü: Doğal Çim

Tribün Tavan Isıtması: Var

Loca Sayısı: 20

Loca Koltuk Sayısı: 200

Protokol Koltuk Sayısı: 130

VIP Koltuk Sayısı: 720

VIP Otopark: 600 araç

Engelli Koltuk Kapasitesi: 15

Basın Tribünü kapasitesi: 202

Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık:

- Kale çizgisi tribün arası: 795 cm

- Taç çizgisi tribün arası: 610 cm

Saha içi ve dışı toplamda: 190 kamera ile kontrol edilmektedir.

Açılır kapanır koltuklardan oluşmaktadır.

Açık Otopark

Çatı Özelliği: Tüm tribünlerin üzeri çelik konstrüksiyon - mebran ile kapatılmıştır.