31 Mart yerel seçimleri için İstanbul'da 8 milyon 733 bin 387 seçmen sandığa gitti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul’da AKP 39 ilçenin 24'ünde belediye başkanlığını aldı.

AKP’NİN KAZANDIĞI İLÇELER
AKP’nin kazandığı ilçe belediyeleri şöyle: Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu.

Bir önceki seçimlerde yüzde 62,25 ile birinci gelen AKP, bu seçimde de Esenler'de yüzde 65,61 ile en yüksek oyu aldı.

CHP’NİN KAZANDIĞI İLÇELER
CHP’nin kazandığı ilçe belediye başkanlıkları ise şöyle: Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Şişli.

Bu seçimde yüzde 72,88 ile Beşiktaş CHP'nin en yüksek oy aldığı ilçe oldu.
Bir önceki yerel seçimlerde Esenyurt’ta yüzde 47 ile AKP kazanırken, bu seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, Esenyurt'ta yüzde 51,52 ile CHP'nin adayı Kemal Deniz Bozkurt belediye başkanı seçildi.
Yine 2014'teki yerel seçimlerde yüzde 42,9 ile Küçükçekmece'de kazanan AKP bu seçimde Küçükçekmece'yi kaybetti. İlçede resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,99 ile CHP'nin adayı Kemal Çebi belediye başkanı oldu.
CHP, ÇATALCA'YI VE SİLİVRİ'Yİ KAYBETTİ
Bir önceki yerel seçimde yüzde 40.55 ile CHP'li başkanın seçildiği Çatalca, bu seçimde el değiştirerek yüzde 51,58 ile AKP adayı Mesut Üner'e geçti.
Yüzde 47,95 alarak geçen seçimlerde Silivri'de CHP kazanırken, bu seçimde belediye başkanlığını yüzde 46,86 ile MHP'nin adayı Volkan Yılmaz aldı. MHP ilk kez İstanbul'da ilçe belediye başkanlığını elde etti.

Bu arada Avcılar Belediye Başkanlığını kazanan CHP’nin adayı Turan Hançerli de İstanbul'da ilk engelli belediye başkanı oldu. Hançerli, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52,11 oy aldı.