CiddiGazete- İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 6 tutuklu sanık ve avukatları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) avukatı katıldı. Coronavirüs salgını gerekçe göstererek duruşmaya gelmek istemediklerini mahkemeye bildiren 5 tutuklu sanık ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Bir kısım sanıklar ise coronavirüs salgını sebebiyle avukatlarıyla görüşemedikleri için savunma hazırlayamadıklarını bildirdi.

AVUKATLARDAN 'KAPALI DURUŞMA' TALEBİ

Öte yandan coronavirüs tedbirleri kapsamında duruşmada tutuklu sanıklar sosyal mesafe kuralına göre oturtulurken, jandarmanın ise koruyucu kıyafet giydikleri görüldü. Duruşmada ilk olarak MİT'i temsil eden avukat duruşmanın kapalı olarak yapılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı bu talep doğrultusunda sanık ve avukatlarına görüşlerini sordu. Bir kısım sanıklar duruşmanın kapalı yapılmasını talep ederken, bir kısım sanıklar ise duruşmanın açık yapılmasını talep etti.

DAVANIN GİZLİ YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, açıkladığı kararında kamu güvenliğini tehlikeye sokabilecek belge ve bilgilerin ortaya çıkma ihtimali nedeniyle ilgili yasa gereği duruşmaların kapalı olarak yapılmasına ve duruşma içeriği ile ilgili yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Duruşma içeriğinin yayınlanması halinde suç duyurusunda bulunulacağına hükmeden mahkeme, taraflar dışındaki herkesi salondan çıkardı. Duruşma, kapalı olarak devam ediyor.