CiddiGazete- FETÖ iltisakı iddiasıyla beş gün önce İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklanan Azeri işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na bir kötü haber de ABD'den geldi! Mansimov'un iş yaptığı Ermeni ortakları, yargılama süreci sonunda ABD Hazinesi'ni dolandırmaktan suçlu bulundu ve mahkumiyetleri onaylandı.

Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında; Noil Energy Yönetim kurulu Başkanı Levon Termenzhyan ile Washakie Renewable Energy şirketlerinin sahibi Jacop ve Isaiah Kingston kardeşler, ABD Hazinesini 1 milyar dolar dolandırmaktan suçlu bulundu.

27 Ocak'ta yargıç karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Levon Termenzhyan'ın 10 ayrı suçtan 130 yıla kadar mahkûmiyeti istenirken, Jacop ve Isaiah Kingston kardeşler FBI ile anlaşarak itirafçı oldukları için cezaları 30 yılla sınırlandı.

Yaklaşık yedi hafta süren duruşmalar sonucunda Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi Yargıcı Jill N. Parrish; jüri heyetinin Termenzhyan ile Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, ABD Hazinesini dolandırmak, vergi kaçırmak ve kara para aklamak başlıklarının da içinde bulunduğu 10 ayrı suçtan, suçlu bulduğunu kaydederek, mahkûmiyet süreleriyle ilgili kararın ileriki günlerde açıklanacağını belirtti.

ABD'de yaşayan Ermeni Levon Termenzhyan

ERMENİ ORTAĞINI AZERBAYCAN'DA İNKAR ETTİ

Dünyanın en büyük denizilik şirketlerinden Palmali Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Levon Termenzhyan ile ortak olduğu iddialarına karşı, Azerbaycan basınında sert açıklamalarda bulunmuş ve "Hiç bir Ermeni yanıma bile yanaşamaz. Bu tür iddialar Ermeni Diasporası'nın bana attığı iftiralardı. Üç göbekten Ermeni olan bile yanımda çalışamaz, yanıma yaklaşamaz. Azerbaycanlı bir kişi Ermenilerle işbirliği yaparsa o Azerbaycanlı değil, haindir" diyerek ortaklığını inkar etmişti.

DÜĞÜNE MEHMET AĞAR DA KATILDI- Mubariz Mansimov Gurbanoğlu ve ortağı Levon Termenzhyan, 2 Ekim 2016'daki Bereket-Yasemin Öner çiftinin düğününde nikah şahitliği yapmış, törene İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar da katılmıştı.

TERMENZHYAN AİLESİ, MANSİMOV'U YALANLADI

Levon Termendzhyan'ın oğlu George Termendzhyan, Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen davada, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun babası ile ilgili açıklamalarına cevap verirken, “Mubariz Mansimov bizim partnerimizdi. Mansimov ile 2016 yılında babamın talimatıyla California merkezli Palmali USA LLC isimli şirket kurduk. Mubariz'in söyledikleri doğru değildir” demişti.

George Termendzhyan’ın amcası ise yaptığı açıklamada, Palmali USA LLC Şirketinin ABD'nin California Eyaleti'nde kurulmasına, Levon ile Mubariz'in karar verdiğini belirtti.

Lev Aslan Dermen’e yakın kaynaklardan Palmali USA ile ilgili alınan bilgiye göre; "ABD Kabotaj'ında taşıma yapmak amacıyla, ABD'de inşa edilmiş petrol ve ürün tankerlerinin içinde bulunduğu filoyu, Mubariz Mansimov kiralayacak veya satın alacaktı. Levon Termendzhyan ise Pentagon ve NATO taşıma kontratlarını PALMALI USA LLC şirketi adına organize edecekti" diye konuştu.

PALMALİ USA 2016 YILINDA KURULDU

ABD Hazinesini sahte belgelerle 1 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla 2018 Ağustos ayında FBI'nın yaptığı bir operasyonla tutuklanan Ermeni asıllı Levon Termendzhyan ile ortakları Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, İstanbul merkezli petrol taşıma şirketi Palmali Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu ile 27 Ekim 2016 tarihinde 201630710161 Sicil numaralı PALMALI USA LLC isimli şirketinin, petrol ve ürün taşımacılığı, bio dizel taşımacılığı ve kargo taşımacılığı yapmak amacıyla gemi işletmeciliği şirketini kurduğu biliniyor.

California'da ham petrol taşımacılığı yapmak amacıyla faaliyette bulunduğu, California Eyaleti Devlet Sekreterliği tarafından 18 Kasım 2016 tarih ve 16-499992 numaralı evrak numarasıyla kurulan PALMALI USA LLC Şirketinde, Levon Termenzhyan'ın oğlu George Termendzhyan Genel Müdür olarak atandığı belirtilirken, mahkeme belgelerinde şirket merkezinin 1234 W Cowles St, Long Beach, CA 90813 olduğu kaydedildi.

MANSİMOV GURBANOĞLU KİMDİR?

Azeri asıllı işadamı Mansimov Gurbanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında 15 Mart tarihinde sabaha karşı gözaltına alındı.

Gurbanoğlu, geçtiğimiz ay hakkında FETÖ soruşturması olduğuna dair haber çıkması üzerine sosyal medya hesabından iddiaları reddeden açıklamalarda bulunmuştu. 1998'de Türkiye'ye yerleşen işadamı, 2007'de Gurbanoğlu soyadını da alarak Türkye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçti. Eski asker olan işadamı, dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden Palmali Grubu'nun kurucusu. 2013- 2014'te Türkiye'nin en zengin 10 iş insanından biri olarak gösterilen Gurbanoğlu, 2015'te de Forbes'un dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine girmişti.