CiddiGazete- Muğla’ya tatilci akını sürüyor. İller arası seyahat yasağının kalkmasının ardından ilk akın gerçekleşmişti. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından ise ikinci akın başladı.

İlk dalgayı düşündüklerinden kolay atlattıklarını ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ikinci dalga için de endişeli bir bekleyiş içinde olduklarını söyledi.

Başkan Gürün, “Şu anda birinci atağı geçirdik. Sokağa çıkma yasağı gevşetildi. Ekonomik ve sosyal açıdan alınan bir karardı. Tıbbi açıdan hekimler karar verici olsaydı karantinanın biraz daha devam etmesi gerekirdi. Bodrum’a önemli bir göç oldu. Büyük bir endişeye kapıldık. O gelişlerden sonraki artış korkulacak seviyede olmadı. Bunu atlattık” dedi.

Muğla’ya gelecek tatilciler için test önerisinde bulunan Gürün, “Şimdi ikinci bir akın olacak. Bu akın da bizi 7-10 günlük bir endişeli bekleyişe götürecek. Bunun olmaması için yapılması gereken, benim daha önce de önerdiğim ama belli şartlara bağlı olarak ya çıkışta veya girişte mutlak suretle testin yapılması” dedi.