CİDDİGAZETE

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın yaklaşık bir ay önce Habertürk TV’nin canlı yayınında Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demesi krize neden olmuştu. Tepkiler üzerine bir süre ekrandan uzak tutulan Alçı, önceki gün yeniden Habertürk TV’de yerini aldı.

“Para Gündem” programına katılan Alçı, Barış Pınarı Harekatı ile ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları yorumladı. Alçı söz konusu programda da çok tartışılacak sözler sarf etti.

Alçı şöyle konuştu:

"İçeride AK Parti Galip Ensarioğlu’na, Orhan Miroğlu’na sömürgeci, kolonyalist bir bakışla, tepeden bir bakışla çok sert yüklenilebiliyorsa ve Türkiye’nin içinde de böyle bir ortam oluşuyorsa, bu açıdan baktığımızda da yandık demek istiyorum. Bununla mücadele etmek her demokratın görevi olmalıdır. Asimile olmuş Kürtler beni ilgilendirmiyor.

Bakın şunu hatırlatmamız lazım. Gerçekçi olmak lazım. Sahaya baktığımızda; YPG dediğimiz yapı uzayda salınan, hiçbir sosyal temeli olmayan bir terör örgütü olarak tanımlanamaz. Şimdi YPG silahlı kanat, çok açıkça bir terör örgütüdür ve Türkiye’nin sınırında Türkiye’ye bir tehdit. Ama aynı zamanda Suriye’nin içinde de bir sosyal gerçekliğe tekabül ediyor. Yani biz Barış Pınarı Harekatı’nda elde edilen başarının neticesi olarak, belki orta vadede, önemli olan YPG’nin siyasi kanadının daha güçlü hale gelmesini sağlamaktır. Yani PYD-PKK Suriye’nin içinde bir gerçeklik olarak var ve olmaya da devam edecek.

(Bunun siyasi kanadı kim) PYD, bu PKK’dır ama vardır. Bunun bir tekabül ettiği sosyal kesim vardır Suriye içinde."

‘BU İMKANI ONA SUNANLARI KUTLAYALIM’

Öte yandan, bir süredir Habertürk TV’de programlara yorumcu olarak katkı veren emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Nagehan Alçı’nın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Yavuz, "Yeniden sahne almış ve ABD’nin yapmak istediği ve Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtıyla önleme çalıştığı devletçiği aleni savunmuş. Mutlaka izleyin lütfen. Bravo diyerek bu imkanı ona sunanları kutlayalım!" ifadelerini kullandı.