CiddiGazete

Olçok ailesi, FETÖ ile mücadele konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen ve son olarak Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide kurucu olarak yer alacağı ifade edilen Nihal Olçok’a yönelik, “Olçok ailesi olarak, Nihal Hanım’ın Olçok soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yapmıştı.

TV5’te Ayşe Baykal’ın sunduğu “Ayşe’nin Penceresi” isimli programa katılan Nihal Olçok, ailenin açıklamasına tepki gösterdi.

“Soyadımdan vazgeçmeyeceğim” diyen Nihal Olçok şöyle konuştu:

“Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de ‘Olçoklar’ adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, ‘Nihal’ olarak söylüyordum. (Olçok Ailesi’nin) rahatsız olduğu konu ne? FETÖ ile mücadele edilmediği konusu mu? Eğer Erol ve Abdullah Olçok’un kemikleri sızlıyorsa, benim söylediklerimin arkasında durmadıkları için sızlıyor olabilir. Mahkemenin, ben yaşarken çocuklarımın vesayetini amcalarına vermiş olması, işte Türkiye’de benim başından beri bağırdığım adalet sistemi... Türkiye’de ‘yalnız kadın’ olmak, kadın olmayı bırakmak demektir. Benim iki tane oğlum var ve ben, onlara sığındım. O yüzden Olçok soyadı, benim için Şamil ve Emir’le beraber devam edecek bir gururdur sadece.”