CiddiGazete- ... O zamanlar MTTB'ye de gidip geliyordum. Başkanı Rasim Cinisli adında milliyetçi bir ağabeyimizdi. Daha sonra orayı İçişleri Bakanı Faruk Sükan'ın yardımları ile İsmail Kahraman grubu ele geçirdi. Bunlar AP'yi destekliyorlardı. Ülkücüler artık oraya pek gitmez oldular.

Seçimler öncesinde AP her gün güçlenen ülkücü harekete o sıralar operasyon çekmeye başlamıştı. Nitekim Bekir Berk'in "İslami Hareket Bakımından; Alparslan Türkeş / Milliyetçi Hareket Partisi / 9 Işık Doktrini Nedir? Ne değildir?" isimli kitabı da 1969 yılının Şubat ayında yayımlanarak Türkiye çapında bir milyon adet bedava dağılmıştı.

Daha sonra 62 sayfalık yalan ve iftiralarla dolu bu kitabın Şeref Efendi Sokak'ın oralarda bir matbaada basıldığını tespit ederek Ahmet Karabacak ağabeyin önderliğinde 7-8 kişi gidip bu matbaayı bastık.

Matbaacı çok korkmuştu. Bu arada baskı hala devam ediyordu. Basılmış olan kitapçıkları topladık. Hatta orada bir kamyonete kitapçık yükleniyordu hemen ona da el koyduk. Matbaada 250 bin kadar basılı kitapçık bulmuştuk.

Tam o sırada Nurcuların Yeni Asya grubunun lideri olan Mehmet Kutlular matbaaya geldi. Aramızda sert bir tartışma oldu ama biz zaten işimizi bitirmiştik. Topladıklarımızı da kamyonete yükleyip hemen oradan uzaklaştık. El koyduğumuz kitapçıkları götürüp imha ettik.

O dönem AP iktidardaydı ve aleyhimize yazılan bu kitabı zaten onlar hazırlatmış ve baskı masraflarını karşılıyorlardı. Daha sonra bu baskına katılanları polis aramaya başladı. Aramızdan beş kişiyi gözaltına aldılar. Ahmet Karabacak da onlardan biriydi. Sirkeci'deki Emniyet Müdürlüğü'ne matbaacıyı da getirip baskın yapanları teşhis etmesini istemişler. Matbaacı "Benziyor ama onlar değil" deyince hepsini serbest bıraktılar.

Bu kitapçık 1969 seçimlerinde MHP'nin başına büyük belalar getirdi. Türkeş'i resmen dinsizlikle suçlayan ifadeler vatandaş nezdinde bizi çok zor duruma soktu. Nurcular AP'yi destekliyorlardı ve iktidara destek vermek için böyle bir kitapçık bastırmışlardı. AP'den Türkeş'e oy gitmesini istemiyorlardı.

AP'nin ve Nurcuların 1969 seçimlerinde en büyük çalışmaları bu kitapçıkları dağıtmak oldu. Arkadaşlarımızın gittiği her ilde, ilçede bu kitapçıklar önlerine konuldu, büyük kavgalar çıktı. Üstelik kitapçıkta Türkeş sadece dinsizlikle suçlanmıyordu. "Menderes'in Katili", "Menderes'i Asan Adam" ifadeleri de vardı.

Dinsizlik suçlaması Nihal Atsız'la bağlantı kurularak vurgulanıyordu. Atsız'ın din aleyhtarı yazılarına dikkat çekilerek, "Türkeş'in akıl hocası" diyorlardı. Oysa o tarihte zaten büyük kavgalarla Atsız ve Türkeş'in yolları ayrılmıştı. O kitapçık bizde derin bir yara bıraktı.

Kaynak: Türk Basınında Ülkücü Hareket - Hergün Gazetesi 1976-1980