İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı olarak seçilmiş belediye başkanlarının yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kayyum olarak atandı.

Göreve getirilen kayyum valilerin ilk icraatlarından biri, belediyelerin internet sitelerini kapatmak oldu.

Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerinin internet sitelerine girenler ‘bakım çalışması yapılıyor’ uyarısıyla karşılaşıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin sitesinde ise kullanıcıların karşısına Atatürk fotoğrafı bulunan bir ekran çıkıyor.

Ekranda ‘Çok yakında sizlerleyiz’ ifadesi bulunuyor.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Twitter hesabından bir duyuru paylaştı. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen terör örgütleri ile iltisaklı 29 memur yeniden görevden uzaklaştırılmış, bu kapsamdaki 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır.

Ayrıca 19.08.2019 tarihinde yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 Başkanlık Danışmanının da görevlerine son verilmiştir.

Görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır."

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Twitter hesabından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın bir fotoğrafı paylaşıldı.

Fotoğrafın üzerinde ise ‘Mardinimiz için yeniden işbaşındayız’ mesajı yer aldı.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Van Büyükşehir Belediyesi ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in kayyum atanmasının ardından bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan ‘Atatürk portresi indirildi’ iddialarına Twitter’dan cevap verdi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının “öncesi ve sonrası”nı gösteren fotoğrafın da yer aldığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in atanmasının ardından bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan ‘Atatürk portresi indirildi’ iddiaları tamamen asılsız olup aksine Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük portresinin yerine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla büyük portresi asıldı.

Ayrıca HDP’li yönetim tarafından yerinden indirilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi de tekrar yerine asılmıştır.”