CiddiGazete- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında albay olan ve hemen ardından tuğgeneralliğe terfi ettirilen Oğuz Bozkurt’un ankesörlü telefon vasıtasıyla mahrem imamlarla irtibatı olduğu ortaya çıktı. Haberi hükümete yakın olanlar da dahil medya "son dakika" olarak geçti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararlar ise tartışmalara neden olmuştu.

15 Temmuz gecesi karargahta darbecilerle çatışan albaylardan biri de Güven Şağban'dı.

15 Temmuz'da darbe girişimi başladığında Jandarma Genel Komutanlığı'nda infaz edilmekten, FETÖ'cü albayın elindeki silah tutukluk yapınca kurtulan dönemin Jandarma İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı Albay Güven Şağban, 2018 yılında emekli edildi.

Güven Şağban’ın emekli edilmesi tepkilere neden olurken, Şağban hayatına avukat olarak devam etti.

15 Temmuz gecesi darbecilerle çatışan Albay Güven Şağban emekli edilirken, Albay Oğuz Bozkurt tuğgeneralliğe yükseltildi. Şimdi ise Oğuz Bozkurt’un FETÖ’nün mahrem imamları ile irtibatı olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine Güven Şağban, sosyal medya hesabından çok dikkat çekici şu mesajları yazdı:

Peki, 15 Temmuz sonrası, bunlar terfi ittirilirken, güvenilir olarak nitelendirilen, FETÖ başta olmak üzere, bir suça karışmamış binlerce albay ve onlarca general MSB ve İçişleri bakanlığınca niye emekli edildi?

Tamamlayıcı bir bilgi:

Haberde ismi geçen generalin abisi de 2011 yılında Deniz Kuvvetleri’nde tuğamiral rütbesiyle emekli oluyor ve daha sonra ByLock kullandığı tespit edilerek, o da ceza alıyor.

“Vay be!” Diyenleri duyar gibiyim.