Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında açıkladığı ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların elektrik fatura bedelinin karşılanmasına yönelik çalışmaların sonuna gelindi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elektrik Desteği Programının Kasım ayı başında başlatılacağını söyledi. Bakan Selçuk, başvuruların nasıl yapılacağını da açıkladı. Peki 200 liralık elektrik faturasına destek tutarı için başvurular nereye yapılacak ve detayları nelerdir?

İşte detaylar:

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların elektrik fatura bedelinin karşılanmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında konuşan Bakan Selçuk, 20 0 liralık yardım için başvuruların, il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabileceğini kaydetti.

BİRİKMİŞ ELEKTRİK BORÇLARI DA ÖDENECEK!

200 liralık yardım hakkında açıklama yapan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yardım programının Elektrik Tüketim Desteği, Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği olmak üzere üç bileşenden oluşacağını bildirerek şunları söyledi:

"Elektrik Tüketim Desteği ile hak sahiplerinin konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye kadar yardım yapılacak. Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ile de hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı sağlanabilecek. Yardımın başladığı ilk ay tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçları da ödenecektir."