CiddiGazete- Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 10 yaşındaki bir çocuğun şiddet görürken görüntülendiği Bedir Efendi Kur'an Kursu, iki hafta süreyle kapatıldı.

Adı açıklanmayan çocuk devlet korumasına alınırken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından görevlendirilen iki müfettişin yarın kente gelerek incelemelerine başlayacağı bildirildi

ÇOCUK AİLEYE TESLİM EDİLECEK

Şiddet uyguladığı ileri sürülen 15 yaşındaki çocuğun ifadesi alındı. Şiddet gören çocuk ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı. Çocuğun Şanlıurfa'da yaşayan ailesi tarafından hafızlık eğitimi için Kur'an kursuna kaydının yapıldığı, aileyle irtibata geçildiği, çocuğun aileye teslim edileceği öğrenildi.

KURS 2 HAFTALIĞINA KAPATILDI

Öte yandan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu, geçici olarak iki hafta süreyle kapatıldı. Kurstaki öğrenciler evlerine gönderildi. Öğrenciler, bu süre içerisinde eğitimlerine, internet üzerinden devam edecek.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından soruşturma talimatı veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bizzat görevlendirdiği iki müfettişin ise yarın kente gelerek, incelemelerine başlayacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLERİ CHP'Lİ ÖZTUNÇ PAYLAŞTI

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı "Ne yapacaksın görelim" diye uyarmıştı.