CiddiGazete- Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 18.00 sıralarında Arnavutköy, Hadımköy Ömerli Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Dadaş Aras, 06 GE 630 plakalı araçla İstanbul Caddesi üzerinde seyir halindeyken, peşinden gelen bir minibüs, çakar ve sirenle yol istedi.

Aras, yol vermekte biraz geçince, minibüsteki sürücü sinirlenerek kornaya basmaya başladı. Kısa bir süre sonra Aras'ın aracının yanından geçen kişi camını açarak küfür etmeye başladı. Dadaş Aras da karşılık verdi. Araçlar seyir halindeyken yaşanan küfürleşme sonrasında, çakar bulunan minibüs sürücüsü Muhammet Enes U., Aras'ın aracının önünü kesti. Dadaş Aras bu andan sonra yaşananları cep telefonuna kaydetmeye başladı.

"POLİSE VERSEN NE OLUR"

Görüntülerde, Dadaş Aras, aracından inerek minibüsün ön camındaki çakarı çekiyor ve ‘polise vereceğim’ diyor. Muhammet Enes U., da küfür ederek, ‘polise versen ne olacak’ diyerek tehdit ediyor. Kayıt sırasında yaşadıklarını anlatan Aras, minibüs sürücüsünün kendisini polis olarak tanıttığını söylüyor.

BEŞ BIÇAK DARBESİ

Bir süre sonra kayıt son bulduktan sonra Muhammet Enes U., Aras'ın telefonunu almaya çalıştı. Yaşanan arbede sırasında, yanındaki bıçağını çeken şüpheli, Dadaş Aras'ı 5 yerinden bıçakladı. Bıçaklanan Aras, saldırgandan kaçarak kendisini, olay sebebiyle duran bir otomobile atarken, saldıran araya giren vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden kaçtı. Aras da, bindiği aracın sürücüsü tarafından Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde götürülerek tedaviye alındı.

ÇAKAR İZNİ YOK

Dadaş Aras hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı. Çakarlı minibüsün sürücüsü Muhammet Enes U.’nun yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelinin polis olmadığı ve plakasından yapılan sorgulamada, aracındaki çakarın da yasa dışı olarak takıldığı belirtildi.

Polis ekipleri, şüphelinin babasına ait tekstil firması ve adreslerde arama yaptı ancak, bulunamadı. Mehmet Enes Uysal'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

"30 BİN LİRA ALDI"

Hastanede ifadesi alınan Dadaş Aras'ın, seyir halindeyken çakar yakan sürücünün önce yolunun kestiğini, ardından kendisini polis olarak tanıttığını, akabinde de bıçaklı saldırısına uğradığını söylediği belirtildi.

Şüpheliden şikayetçi olan Aras'ın ayrıca şüphelinin, araçta bulunan 30 bin lira parasını, kontak anahtarını ve ruhsatını alarak kaçtığını söylediği öğrenildi.

6 FARKLI SUÇ KAYDI VAR

Şüpheli Muhammet Enes Uysal'ın 6 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Öte yandan şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılırken, yurt dışına çıkış yasağı konuldu.