CiddiGazete- Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya dün yapılan ırkçı saldırının ardından bugüne ertelenen maçta Başakşehir, PSG'ye deplasmanda 5-1 mağlup oldu. Dünkü maçta görev yapan dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun ifadeleri sonrasında iki takım futbolcuları ve kulüpler bir olarak ırkçılığa karşı dik bir duruş sergilemişti. UEFA maçı bugüne ertelerken karşılaşmanın hakem dörtlüsü de değişmişti.

İki takım futbolcuları da sahaya ırkçılık karşıtı tişörtlerle çıkarken Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde orta sahada diz çökerek tüm dünyaya bir mesaj verdi. PSG sahadan Neymar (3),Mbappe'nin (2) golleriyle 3 puanla ayrılırken gecenin kaybedeni ise ırkçılık oldu. Bu maç öncesinde adını bir üst tura yazdıran PSG grubunu 12 puanla tamamlarken Avrupa'ya geçen hafta veda eden Başakşehir ise Devler Ligi'ndeki ilk serüvenini 3 puanla kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada sağ kanattan savunma arkasına sarkan Gulbrandsen çaprazdan sert vurdu, kaleci Navas topu güçlükle çeldi.

17. dakikada bu kez PSG etkili gelen taraf oldu. Mbappe ceza alanı sağ çaprazında boş kaldı, onun vuruşunda top üstten auta gitti.

20. dakikada sol kanatta topla buluşan Neymar, önünü kapatmak isteyen Ponck'tan iyi sıyrıldı ve ceza alanına girerken plaseyle topu köşeden ağlara yolladı: 1-0

23. dakikada PSG yine çok adamla etkili geldi. Neymar'ın Mbappe'ye doğru gönderdiği derinlemesine pasta top kaleci Mert'e gitti.

28. dakikada Mbappe'nin derinlemesine pasıyla ceza alanı içinde topu alan Neymar son çizgiye inmek istedi, kalesini terk eden Mert kritik bir dokunuşla tehlikeyi önledi.

31. dakikada Deniz Türüç'ün kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içindeki iki Başakşehirlinin dokunamadığı topu PSG savunması uzaklaştırdı.

32. dakikada Paredes'in derinlemesine pasıyla savunmamızın arkasına sarkan Mbappe, karşı karşıya pozisyonda Mert'i çalımlamak isterken yerde kaldı. PSG'liler bu pozisyonda penaltı beklerken öncesinde Fransız yıldız için ofsayt bayrağı kalktı.

37. dakikada Başakşehir'in tüm hatlarıyla yüklendiği anda topu kapan PSG, üç kişiyle kontraya çıktı. Rafinha'nın pası sonrası Mbappe'nin araya bıraktığı topta Neymar karşı karşıya pozisyonda ağları sarstı: 2-0

38. dakikada PSG yine çok adamla etkili geldi. Ceza alanı sol çaprazında topu alan Neymar, Mert'i çalımlamak isterken seken topu Bakker tamamladı: 3-0 Mitchel Bakker'in golü, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Aynı pozisyonda Mert Günok'un Neymar'a faul yaptığı belirlendi ve ofsayt gerekçesiyle gol iptal edilince PSG lehine penaltı kararı verildi.

41. dakikada Kylian Mbappe, penaltıdan topu ağlara yolladı: 3-0

Temsilcimiz Başakşehir, PSG deplasmanında soyunma odasına 3-0 geride gitti.

İKİNCİ YARI

47. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Florenzi'nin ortasında arka tarafta boş kalan Bakker gelişine vurdu, direkten dönen topa kale ağzındaki Mbappe dokunamadı.

48. dakikada Başakşehir akınında Rafael sağ kanattan bindirdi. Ortasında önündeki Bakker'e çarpan top sonrası temsilcimizde penaltı beklentileri oluştu ancak hakem devam kararı verdi.

49. dakikada sol kanatta topla buluşan Neymar ortaya doğru kat etti ve Di Maria'yla yaptığı duvar pası sonrası yayın üzerinden plaseyle topu köşeye bıraktı: 4-0 Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 5 haftada 3 gol kaydeden Neymar, bu maçta hat-trick yaparak toplam gol sayısını 6'ya çıkardı.

51. dakikada Başakşehir'in çok adamla ileri çıktığı anda topu kapan PSG karşı atak geliştirdi. Ceza alanında boş kalan Di Maria'nın şutunda son anda yetişen Hasan Ali topun kaleye gitmesini engelledi.

52. dakikada rakip ceza alanında şık hareketlerle son çizgiye inen İrfan Can'ın ortasında arka direkteki Deniz'den önce araya giren PSG savunması topu kornere yolladı.

55. dakikada İrfan Can yine sol kanatta müthiş hareketlerle önünü açtı ve pasını ceza alanı ön çizgisindeki Berkay'a çıkardı. Müsait durumdaki Berkay'ın şutunda top üstten auta çıktı.

56. dakikada PSG'nin çıkarken kaptırdığı top sonrası Mahmut Tekdemir ceza alanı dışından müthiş vurdu, kaleci Navas aynı güzellikte bir kurtarışla topu kornere tokatladı.

56. dakikada Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunun devamında arka direkte topu kontrol eden İrfan Can önünü boşalttı ve sert bir şut çıkardı, kale önündeki Mehmet Topal'a çarpan top ağlarla buluştu: 4-1 Mehmet Topal'ın golü, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Başakşehir'in H Grubu'ndaki 7. golü oldu.

61. dakikada Başakşehir'in yine tüm hatlarıyla yüklendiği anda PSG ön alanda büyük bir boşluk buldu. Neymar'ın hazırladığı pozisyonda sol kanattaki Di Maria, terste boş kalan Mbappe'yi gördü. Mbappe de ceza alanına girerken tek dokunuşla topu ağlara yolladı: 5-1

72. dakikada savunma derinliğinin kaybolduğu anda Neymar'ın ara pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Mbappe aşırtma bir vuruş yapmak istedi. Kaleci Mert gole izin vermedi.

İKİ TAKIM FUTBOLCULARI DA TEK YÜREK OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında, Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenör Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemde bulunması nedeniyle Medipol Başakşehir'in sahadan çekildiği Paris Saint-Germain (PSG) maçı, kaldığı yerden başladı. İki takımın oyuncuları da maç öncesi ısınma hareketlerine çıkarken, ırkçı söylemlere maruz kalan Webo ile dayanışma içinde olmak için önlerinde takımların logoların yer aldığı ve "Irkçılığa Hayır" yazan beyaz renkte tişörtler giydi. Maç öncesinde hakemler ve iki takımın futbolcuları orta sahada diz çökerek Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde ırkçılığı protesto etti. Protestonun ardından maç 14. dakikadan itibaren oynanmaya başladı.

TRİBÜNLERDE IRKÇILIK KARŞITI PANKARTLAR

Maçın oynandığı Parc des Princes Stadı'nın tribünlerinde ırkçılık karşıtı pankartlar yer aldı. Tribünlerde, PSG ve Medipol Başakşehir'in logolarının bulunduğu pankartlarda İngilizce ve Fransızca olarak "Irkçılığa Hayır" yazısı yer aldı. Kale arkasındaki tribünde de "Webo'ya destek. Oyuncularla gurur duyuyoruz. Irkçılığa karşıyız" pankartı asıldı.

WEBO YEDEK KULÜBESİNDE

Gördüğü kırmızı kart dondurulan Pierre Webo, sahaya çıktı. Dün oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören yardımcı antrenör Webo, kırmızı kartının dondurulmasının ardından yedek kulübesine girebildi.

HAKEMLER DEĞİŞTİ

Dün karşılaşmaya başlayan Rumen hakem ekibi, dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun ırkçı söylemi sebebiyle değiştirildi. Bir gün sonra kaldığı yerden devam eden maça Hollandalı hakem Danny Makkelie atandı. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hollanda'dan Mario Diks ve Polonya'dan Marcin Boniek yapıyor. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Polonya'dan Bartosz Frankowski oldu.