CİDDİGAZETE

Hatay sınırında bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bab'ül-Hava sınır kapısının Suriye tarafında yüzlerce kişi "Hain, Türk ordusu hain" sloganı attı, sınır kapısını yıktı.

Terör örgütü ÖSO ve Nusra yanlısı olduğu belirtilen gruplar tekbir getirerek toplu halde sınırı geçmeye çalıştı.

TSK sınır birlikleri, tekbir getiren ve kapıya yüklenen grupları gaz bombalarıyla dağıtmaya çalıştı.

Sınır kapısının yıkılması ile birlikte, TSK sınır muhafızlarının gerçek mermili müdahalesi başladı.

Gazeteci Ali Örnek Twitter hesabından İdlib-Türkiye sınırında yaşananın bir mülteci akını olmadığını, ÖSO’nun kontrolündeki kamplardan gelen mültecilerin protestosu olduğunu yazdı. Buna göre "Suriyeli muhalif aktivistler"in çağrıcısı olduğu eylemin adı ise "Milyonlar Türk sınırını deliyor."

Sınırdaki terör yanlısı protestocular ayrıca Türk Bayraklarını ve Erdoğan'ın posterlerini yaktı.

AA OLAYLARI ÇARPITARAK SERVİS ETTİ

Anadolu Ajansı ise konuyla ilgili haberini "İdlib'de 10 binlerce sivil rejim ve Rusya'yı protesto etti" başlığıyla duyurdu.

AA'nın haberinde sınırda yaşanan olaylara değinilmeyerek şu ifadelere yer verildi:

"Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Babülhava Sınır Kapısı, Cisir eş Şuğur ve Sarmada ilçeleri, İdlib kent merkezi ile Atme köyünde toplanan göstericiler rejim ve Rusya karşıtı slogan attı. Göstericilerden bir kısmı da Avrupa'ya gitmek istediklerini söyleyerek Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yöneldi ancak sınırdan uzaklaştırıldı."

Hasan Sivri'nin aktardığına göre AA "muhalifleri" korurken "muhalifler"in sahadaki medyası Step News ise bugünkü eylemleri "Türkiye'nin ihaneti" diye duyurdu.

Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı güvenlik amaçlı ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlara kapatılırken, Reyhanlı'ya da takviye asker ve polis birlikleri gönderildi.