CiddiGazete- Ülkücülerin sembol isimlerin Ozan Arif, 13 Şubat 2019’da hayatını kaybetti. Vefanın birinci yıl dönümünde sanatçı için sevenleri tarafından bir anma programı yapıldı. Samsun Kıranköy Mezarlığı’nda yapılan anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla başladı. Türk Bayrağı ile örtülü kabri başında merhum ozanın sevenleri bir araya geldi. Programda merhumun eşi Süheyla Şirin, oğlu Mehmet Alp Şirin ve yakınları da hazır bulundu. Tilavet sonrasında, MHP genel merkez binasının da çizimini yapan ünlü mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’in tasarladığı, Osman Onuktav ve Alperen Onuktav'ın uygulamasını yaptığı anıt mezarın üzerindeki Türk Bayrağı kaldırıldı.

ÜLKÜCÜLER AKIN ETTİ

Mezarlıktaki anma töreninde konuşan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, “Davamızın sesini sadece Türkiye’ye değil, Türk dünyasına, hatta bütün dünyaya eserleriyle, sanatıyla duyuran Ozan Arif unutulmayacak, kalbimizde bizimle yaşayacak” dedi.

Konuşma sonrasında anma programı, panelle devam etti. Serra Otel'in konferans salonunda yapılan panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Arif Şirin’in hayatının anlatıldığı bir video gösterildi. Akabinde oğlu Mehmet Alp Şirin bir konuşma yaptı. Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Alp Şirin, “Bir sene önce bu acıyı yaşadık. Ondan sonra bir şekilde bu acıyla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyordu. Ben şunu anladım: Yokluğa alışılmıyor ama her gün bu acıyı çekmeye insan alışmıyor ama öğreniyor” sözlerini kullandı.

Ardından panelistler yerlerini alarak, Ozan Arif'le ilgili konuşmalarını yaptı. Prof. Dr. İskender Öksüz’ün başkanlığındaki panelde Dr. Ahmet Kökdemir, Avrupa Alparslan Türkeş Külliyesi Başkanı Mustafa Özkan, Karadenizli sanatçı İsmail Türüt ve Yağmur Tunalı konuşmacı olarak yer aldı.

Anma programı panelistlerin konuşmaları sonrasında son buldu. Kıranköy Mezarlığı’nda mezarı başında başlayarak yapılan panelle son bulan anma programına İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı ve Ülkü Ocakları önceki genel başkanlarından Servet Avcı, Şehit Aileleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Emine Sönmez, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Serkan Şen, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen ülkücüler katıldı.