CiddiGazete- Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için belediyenin 40 bin lira reklam ücreti ödemesi ile ilgili haber yapanlar için "Onları Allah’a havale ediyorum" dedi.

Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Payitaht Abdülhamid dizisi yapımcı kuruluşuna belediyenin 40 bin lira ödeme yaptığı haberi üzerine konuştu. Aşgın açıklamasında “Maalesef takdir ve teşekkür edileceğim yerde fiyat üzerinde yaygara yaptılar. Bizi eleştirenler Abdülhamit’e Kızıl Sultan diyenlerin torunlarıdır” dedi.

Çorum Leblebi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a Payitaht dizisinde Çorum leblebisinin tanıtımından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşma yapan Çorum Leblebi Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Fikret Hışıroğlu, “Leblebiciler Kooperatifi, Çorum esnafı adına sizlere özverili çalışmalarınızdan dolayı takdirle takip ediyoruz. Bu anlamda Payitaht dizisinde Çorum Belediyesi'nin ve sizlerin katkılarıyla Çorum leblebisinin tanıtımı yapıldı. Bundan daha güzel tanıtılamazdı. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Çorum’un her türlü değerinin ulusal ve uluslararası alanda en güzel şekliyle tanıtılması gerektiğini ifade ederek, “Çorum maalesef olumsuz haberlerle anılıyor. Bazı basın yayın organları da sanki şehirde başka güzel bir haber yokmuş gibi ulusala sürekli şehri karalayıcı, kötü imaj oluşturacak haberleri ön plana çıkartmanın telaşı içindeler. Bunları da anlamış değilim” diye konuştu.

"HABER YAPANLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM"

Leblebi sahnesine verilen reklam ücretinden dolayı belediyeyi eleştirenlere de cevap veren Başkan Aşgın, şunları söyledi:

“Abdülhamit Han'ın temsil ettiği değerler bizim için çok önemli değerler. 33 yıl boyunca Osmanlı'yı ayakta tutmuş kudretli bir padişah. Bizim için bunu ifade ediyor. Başkaları için ne ifade ediyor bilmiyorum. Çorum leblebisi elden gidiyor diye haberler yapıldı geçtiğimiz yıllarda. Falanca il sahip çıkıyor diye. Çorum’da kimse yok mu neden sahip çıkılmıyor denildi. Payitahttaki çalışmamızı eleştirenlere bakıyorum o gün o yaygarayı yapanlar maalesef. Leblebiye en güzel sahip çıkan bizleri takdir ve teşekkür edeceklerine, fiyatı üzerinden yaygara koparıyorlar. Onları Allah’a ve tüm hemşehrilerimize havale ediyorum. Onları samimiyete davet ediyorum. Böyle bir ihtimal yok ama yine de davet ediyorum.”

"BİZ ABDÜLHAMİD DEDEMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Dizideki leblebi sahnesi ile leblebinin zihinlere net olarak kazındığını da vurgulayan Aşgın, “O paşaları bir araya getirsek bu kadar güzel bir şekilde o mizanseni yapamazdık. Bir araya getiremezdik. Leblebi tarihi içerisindeki en güzel reklam filmini bu şekilde oluşturmuş olduk. Sadece TRT’de değil sosyal medya da koptu gitti. Leblebi zihinlere net olarak kazındı. Çorum leblebisi şehrimizin marka ürünü olarak kalmış oldu. Belediyemizin yaptığı bu güzel çalışmayı eleştirenler Abdülhamid’e kızıl sultan diyenlerin torunlarıdır. Bizde Abdülhamit’in torunlarıyız. Biz dedemizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.