CiddiGazete- Cuma günkü birinci sayfasında "2000 yılında geriye, hatırlamak istemediğimiz bu olaylar kaldı" diyerek, Temmuz ayının "hatırlamak istemediğimiz" olayı olarak Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasını gösteren Sözcü Gazetesi, parti ayrımı gözetmeksizin her kesinden yoğun tepki aldı.

Gazetenin tezgaha çıktığı gün Cuma namazını "tesadüfen" Ayasofya'da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sözcü'yü eleştirip, "Ben okumuyorum. Kimse de para verip almasın" dedi.

Hükümete yakın medya, Sözcü ekseninde muhalefeti "Ayasofya Camii düşmanlığı" ile suçladı.

Cuma günü akşam saatlerinde Basın İlan Kurumu da Sözcü Gazetesi'nin yayınıyla ilgili "değerlendirme" başlatıldığını duyurdu.

AKP'nin siyaseten işleyeceği bir argüman daha kazanması, CHP kanadında da eleştirilince, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, açıklama yapmak zorunda kaldı.

Metin Yılmaz, cumartesi günkü açıklamasında Sözcü'nün ortak değerlere saygılı yayın yaptığını belirterek, skandal için "editoryal hata" dedi.

ERDOĞAN'IN BAŞKANI OLDUĞU KURUM SÖZCÜ'YE İLAN VERDİ

Devletle ilişkili hiçbir kurumun ilan vermediği, hatta devlet kurumlarının satın almadığı Sözcü Gazetesi'ne, cuma günkü tartışmalardan iki gün sonra Milli Piyango İdaresi ve Sisal Şans Oyunları Yatırım AŞ tarafından ilan verilmesi dikkat çekti.

AKP İKTİDARINDA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki Milli Piyango ile Sisal Şans Oyunları Yatırım AŞ, havuz medyasının yanısıra Sözcü'ye de aynı ilanı verdi. Böylece, AKP iktidarında Sözcü'ye hükümetin kontrolündeki bir kurum ilk kez ilan vermiş oldu.