CiddiGazete- ABD gözetiminde 25 sözde parti, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) adıyla PKK çatısı altında birleşti.

Mesut Barzani kontrolündeki Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) de bu oluşuma destek verdi. ABD böylece, ordu kurup silâhlandırdığı PKK’ya devletleşme yolunu açtı.

Suriye ve Irak topraklarındaki sözde “Kürdistan” parçalarını birleştirmeyi amaçlayan anlaşmaya Fransa da dahil oldu.

Anlaşmanın üzerinden 24 saat geçmişken, terör örgütü PKK, Türkmen kenti Kerkük’e paçavralarını astı ve Türkmen şehitliğine saldırdı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, anlaşmadan sonra yaşanacaklarla ilgili uyarılarda bulundu.

Ağar, şu ifadeleri kullandı:

- YPG/PKK’dan Kerkük ve Türkmen değerlerine tecavüz! TSK operasyonları karşısında tutunamayan PKK, yeni bir istismarı devreye soktu. Dün gece geç saatlerde Kerkük’teki birçok bölgeye ve köprülere paçavralarını taktı. Ay yıldızlı GÖK (Türkmen) BAYRAĞA ve şehit afişlerine saldırdı.

- YPG/PKK Irak Türkmenleri'ni tehdit ettiği ortaya çıkmış, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Gn Baş Erşat Salihi YPG/PKK’nın bu tehditlerine meydan okumuştu. Benzer tehditleri 2014 ve öncesi Daesh yapmış, Daesh krizinde en büyük mahrumiyeti Türkmenler yaşamıştı. Yine benzer bir oyun var!!!

- Suriye’de YPG/PKK’nın siyasi türevi TEV-DEM ile ENSK, Barzani’nin eğittiği ROJ Peşmergeleri ile PKK’nın silahlı kanadı arasındaki ENTEGRASYON sadece Suriye ile ilgili değildir. Asıl Irak’taki Türkmen coğrafyası sözde Tartışmalı Bölgelerle (Kerkük-Musul-Telafer’le) ilgilidir.