Babaları vefat eden biri komiser olan iki polis, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ndeki doktorları ve hastaları rehin aldı. SES’ten yapılan açıklamada, olayın sonlandırıldığı belirtildi.

Hastalara ve doktorlara silah çeken komiser ve polis memurunun kimsenin çıkışına izin vermediği bildirildi. Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası da (SES) resmi twitter hesabından rehine olayını duyurdu.

Sosyal medyadan paylaşılan duyuruda, "Bir canımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok! Sağlıkta şiddet sona ersin!" ifadesi kullanıldı.

Daha sonra yapılan açıklamada, "Yoğun bakımda yaşanan silahlı rehin alma olayı sonuçlanmıştır. Ölü veya yaralı olmaması içimizi bir nebze olsun ferahlatmaktayken, söz konusu saldırının devam ettiği iki saat süresince, yoğun bakımdaki hastaların hayati önemdeki tedavileri aksadığı gibi gerek o esnada içeride hastane yetkililerinin polise haber vermesi ile genel cerrahi bölümüne gelen polislerin, rehin alan iki polis memurunu ikna etmesi üzerine olayın sonlandığı belirtildi" ifadesi kullanıldı.