CiddiGazete- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşcı, Ülke TV’de Esra Elönü’nün programında Sevda Noyan‘ın sözlerine ilişkin RTÜK Başkanlığına başvurmuş ve söz konusu yayın için derhal değerlendirme raporu düzenlenerek, ilk Üst Kurul gündemine alınmasını istemişti.

RTÜK YARIN TOPLANIYOR

Ajans Tarafsız'dan Mehtap Gökdemir'in haberine göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yarın saat 14.00’te toplanacak.

RTÜK yarın haftalık olağan toplantısını yapacak. RTÜK üyesi İlhan Taşcı’nın başvurusunu işleme alıp almayacakları, gündeme alıp almayacakları yarın yapılacak toplantıda netleşecek.

GÜNDEME ALINMASINI İSTEDİ

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına yaptığı başvuruda, “RTÜK’ün toplumda böylesine infial yaratan, kutuplaştırıcı, tehdit edici, tepeden tırnağa şiddet ve nefret söylemine ekranda yer verilmiş olmasını görmezden, duymazdan gelmesi düşünülemez. Aksi halde, RTÜK’ün Anayasadan aldığı güç ve yasanın kendisine verdiği televizyonları denetleme görevini yerine getirmemiş olur. Bunun da hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır” dedi.