CiddiGazete

Son dakika... Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar saat 06.00'ya kadar erdelendi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı 09.43’te inişi sırasında pistten çıkmasının ardından çalışmalar devam ederken havalimanında uçuşların 22.00'a ertlendiği duyuruluştu.

İstanbul'da etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapan uçaklar zor anlar yaşıyor.

Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı. Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamadı.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da uçağın yolcuları slide patlatılarak tahliye edildi. Herhangi can kaybı ve yaralanma olmazken pist, ilk olarak saat 11.20'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

Havalimanında yapılan çalışmaların ardından uçuşların saat 20.00'ye kadar durdurulmasına karar verilirken uçuşların 22.00'a ertelendiği açıklandı. Son yapılan açıklamada, uçuşların saat 06.00'ya kadar ertelendiği duyuruldu.

SON DAKİKA:

Çalışmaların ardından sabah saatlerinde seferler yeniden başladı. Dalaman Havalimanı'ndan kalkan uçak saat 06.30 civarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.

Kaynak: Ajanslar