Kadıköy'de, otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu kazada sahte alkol raporu aldığı iddia edilen Murathan Öztürk ile raporu düzenlediği öne sürülen 3 hastane çalışanı, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl 11 ay 10'ar gün hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Murathan Öztürk ve Özlem Erkan ile avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Öztürk, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Tahlil numunelerini verdikten sonra hastaneden ayrıldım. Bunun dışında rapor alınması konusunda bir bilgim ve müdahalem olmadı. Benim hiçbir kusurum yoktur. Sorumluluk hastaneye aittir. Beraatimi talep ederim" dedi.

Sanık Özlem Erkan da, "Olaydan sanık Murathan Öztürk'ün bilgisi olmayabilir ancak rapor tanzimi hususunda hastanede bir baskı yaşanmıştır. Sonuçlar alınmaya gelindiğinde bu durum ortaya çıkmıştır. Ben Murathan Öztürk'ü görmedim. Sonuçların alınması aşamasında da sanık Mehmet Latif Yaşlı devreye girdi. Raporun verilmesi hususunda baskı uyguladı. Bu şekilde rapor tanzim edildi. Raporun geçmişe yönelik verilmesinde de Sevilay Özgün devreye girdi. Beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

Söz verilen sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraatlerini talep etti.