Samsun'un 77 mil açıklarında Panama Bandıralı bir geminin battığına dair sinyal alınması üzerine Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot ve helikopter bölgeye sevk edildi. Olayda altı denizci can verirken, yedi mürettebat sağ olarak kurtarıldı. Sağ kurtarılan yedi mürettebat, helikopterle Samsun'a getirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili şu açıklamayı yapıldı:

"Karadeniz Samsun açıklarında (77 mil) uzaklıkta, Panama bayraklı bir geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutunlığı tarafından bir bot, bir helikopter ile anında arama-kurtarma faaliyeti başlatılmış olup, söz konusu gemiden 3 mürettebat sağ kurtarılırken diğer mürettebatların kurtarma çalışmaları devam ediyor. "

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

"Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisi var. Kurtarma helikopterimiz dört kişiyi sağ olarak almış, Samsun’a intikal etmek üzere olup ayrıca, 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkor ve 2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.

BİLANÇO AĞIR OLDU

Samsun Valiliği, olayla ilgili yaptığı son açıklamada, gemideki altı mürettebatın can verdiğini, yedi mürettabatın ise sağ olarak kurtarıldığını duyurdu.