CiddiGazete- Eğitim Şube Müdürlüğü'nün ilgili birimlere geçtiği yazı, inanılmaz bir olayı ortaya çıkardı. Sarsılmaz'ın ürettiği Sar9 model tabancanın mekanizması, atış sırasında koptu ve nişan alan polisin gözüne ok gibi saplandı. Mekanizmanın göz damarlarına ağır hasar vermesi nedeniyle polis, acil ameliyata alındı. Doktorların müdahalesine rağmen, yaralanan polisin görme yetisini kaybettiği öğrenildi.

Eğitim Şube Müdürlüğü de ilgili birimlere dün geçtiği yazıda, Sar9 model tabanca sahibi personelin uyarılmasını ve kesinlikle hiç bir şekilde kullanılmamasını istedi.

Tabancaların ivedilikle muhafazaya alınmasını, ihtiyaç halinde birimlerdeki demirbaş silahların kullanılacağı bildirilen yazıda şöyle denildi:

"İKİNCİ BİR EMRE KADAR..."

Birimlerimizde görevli personelden Sarsılmaz Sar9 zati demirbaş silahı bulunan personelimizin bu silahlarını 2. bir emre kadar hiçbir şekilde herhangi bir olayda ya da eğitim atışlarında kullanmamaları gerekmektedir.

Sarsılmaz Sar9 zati demirbaş silah kullanan personelin kadro tabanca atış eğitimleri şube müdürlüğümüz kuvvesinde bulunan demirbaş silahlar ile yapılacaktır.

Dış ilçe emniyet müdürlüklerimiz ile özel harekat şube müdürlüğünde Sarsılmaz Sar9 silah kullanan personelin atış eğitimleri birimlerimizin kendi kuvvesinde bulunan eğitim silahları ile yaptırılacaktır.

Konu ile ilgili birimlerimizce sarsılmaz Sar9 zati demirbaş silah kullanan personele ivedi olarak gerekli tebligatın yapılarak dosyasında muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Eğitim Şube Müdürlüğü