CiddiGazete- "İsyan" şarkısıyla ünlenen Halil Sezai’nin Tuzla’da 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 41 yaşındaki şarkıcıya yönelik tepkiler çığ gibi büyümüştü.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan Halil Sezai’yi ifadeye çağırmıştı.

BİR BUÇUK SAAT İFADE VERDİ

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na polis eşliğinde getirilen Halil Sezai’nin, “silahla kasten yaralama”, “hakaret”, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından ifadesi alındı. Bir buçuk saat ifade veren Sezai, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

DARP OLAYINI KABUL ETTİ

Halil Sezai'nin savcılıktaki ifadesinde 67 yaşındaki Hüseyin Meriç’i darp ettiğini kabul ettiği öğrenildi. Sezai'nin ifadesinde eline sopayı şaka amaçlı aldığını, aralarında arbede yaşandığını, ayrıca dini değerleri aşağılama kastının olmadığını söylediği öğrenildi.

İfadesinde Hüseyin Meriç’i yaklaşık 2 yıldır tanıdığını belirten Sezai, “Geçmişte Hüseyin Bey’le defalarca yemek yiyip vakit geçirmişizdir. Daha sonra bu samimiyetimize güvenerek çekim için bu villayı kullanabileceğimizi düşündüm. Hüseyin Meriç ile görüşmeye gelirken sevdiği bir çiçeği aldım” dedi.

"SİNİRLE KENDİSİNE BİRKAÇ DEFA VURDUM"

İfadesinde “Hüseyin Bey ile samimiyetimize istinaden bu odun parçasını şaka amacı ile kendisine uzattım” şeklinde beyanda bulunan Sezai, şu şekilde devam etti:

- Bahçedeki tartışmamızda ben kesinlikle Hüseyin Bey’in ikametinin içine girmedim. Tüm tartışma villanın ortak müştemilatında gerçekleşmiştir.

- Daha sonra Hüseyin Bey sokakta küfürlerine ve tehditlerine devam edince bir anlık sinirle kendisine birkaç defa vurdum. Ben de o sırada kendisine küfür etmiş olabilirim.

- Şahsa bu sırada ‘Ezan mı okuyorsun sen? Ezan okumak sana mı kaldı’ şeklindeki söylemim olayla veya dini değerlerle hiçbir alakası yoktur.

"OLAY ESNASINDA ŞEHADET GETİRDİĞİNİ DUYMADIM"

Sezai ifadesini şu şekilde sonlandırdı:

- Tamamen Hüseyin Bey’in geçmişte villanın bahçesinde sürekli yüksek sesle ezan ve ilahi tarzı kayıtlar açıp taciz amaçlı dinlemesinden dolayıdır.

- Olay esnasında kesinlikle ezan okuduğunu veya şehadet getirdiğini duymadım. Kendi konserlerimde dahi ezan okunduğunda konserime ara verip ezanın bitmesini beklemişimdir. Yaşanan bu kavga esnasında Hüseyin Bey de beni darbetmiştir. Ben de yaralandım.

TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Halil Sezai “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Halil Sezai’nin komşusunu darbederken çekilen görüntülere bir yenisi daha eklendi. Son görüntüde şarkıcının komşusuna farklı bir yerde saldırdığı, komşusunun da elinde odun olduğu görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Halil Sezai ve ‘İncir Reçeli’, ‘Bölük’ ve ‘Cennet’ gibi filmlerin yönetmeni Aytaç Ağırlar, Tuzla Postane Mahallesi Cafer Bey Sokak’ta film çekimi için villa kiraladı.

Halil Sezai kiraladığı villada film çekimi yapmak istedi. Ancak dört villadan oluşan sitede oturan Hüseyin Meriç ve Mesih Meriç, şarkıcının villada film çekimine izin vermedi. Sanatçı ve diğer villa sahipleri arasında bu nedenle nisan ayından itibaren tartışma ve anlaşmazlıklar yaşandı.

Halil Sezai önceki gün saat 10.00 sıralarında Hüseyin Meriç’in ikametine yanında iki kişi ile birlikte geldi. Sezai burada Meriç’i darbederek tehdit etti. Olay yerinden ayrılan sanatçı ve yanındakiler hakkında Hüseyin Meriç karakola giderek şikayetçi oldu.

Polis, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber vererek tahkikat başlattı. Gelişmelerin ardından Halil Sezai’nin yaşlı komşusuna dakikalarca şiddet uyguladığı güvenlik görüntüleri basına bomba gibi düştü.