CiddiGazete- Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savunma sanayii sektöründe yası dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen bir gruba yönelik operasyon gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürütülen operasyonda, SSB çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Açıklamada, "MİT tarafından savunma sanayine yönelik yürütülen koruyucu/önleyici istihbarat operasyonları kapsamında rüşvet karşılığında ihaleye fesat karıştırdıkları tespit edilen şahıslar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. MİT ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü koordineli halde 1 yıldır sürdürdükleri çalışmayla; SSB görevlilerinin yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyet/fiyatlama bilgilerini savunma sektöründe faaliyet gösteren ve ‘yabancı firma temsilciliği yapan şirket’ yetkililerine aktardıkları, bunun karşılığında maddi teminat temin ettikleri tespit edildi" denildi.

Savcılığın açıklamasında, operasyon yapılan isimlerin ev ve iş adreslerinde arama yapıldığı, yüksek miktarda döviz bulunduğu da belirtildi.