CİDDİGAZETE/özel

FETÖ'nün en güçlü mali kaynaklarından işadamı Akın İpek'in İngiltere'den iade işlemi, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nde müşavir kadrosunda istihdam edilen Abdullah Murat'ın ihaneti nedeniyle akamete uğradı.

Londra Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Türkiye adına iade işlemleriyle belgeleri vermekle yükümlü Abdullah Murat, Türkiye'den gelen belgeleri çarpıtarak ve savcıya gerçek dışı bilgiler ileterek, FETÖ'nün devletin en hassas noktalarından hala temizlenemediğini gösterdi.

DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Abdullah Murat, İngiliz savcıya WhatsApp üzerinden gönderdiği, "Türkiye'de adil yargılama yok" argümanı üzerine kurduğu yazıyla davanın seyrini değiştirdi. Murat ayrıca, mahkemeye sunulan belgelerin hatalı ve eksik olmasında etkin rol oynadı. Bunun üzerine İngiliz mahkemesi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için gazetelerine ve TV kanallarına el konulan Akın İpek'in Türkiye'ye iade talebi reddedilmiştir" diyerek, Türkiye'nin Akın İpek'in iadesi talebini geri çevirdi.

İHANETTEN SONRA ORTADAN KAYBOLDU

İhanetin ortaya çıkmasının ardından Abdullah Murat, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'ye çağırıldı. Mahkeme kararından sonra Büyükelçiliğe uğramayan ve Dışişleri Bakanlığı'nın beş gün önceki "dön" emrine uymayan Murat ortadan kayboldu. Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Abdullah Murat'ın görevden alındığını duyurdu. Dün ayrıca, önemli bir gelişme daha yaşandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Abdullah Murat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dava dilekçesinde Abdullah Murat’ın, resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne yardım suçlarını işlendiğinin tereddütsüz ortada olduğunu belirtti.

DAVA İÇİN GİZLİLİK KARARI TALEP EDİLDİ

Vakfın avukatı Şağban, Dışişleri Bakanlığı’nın önce “dön” çağrısı yaptığı, ardından dün görevden aldığını duyurduğu Abdullah Murat için hazırladığı dava dilekçesinin “talep sonucu” bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Şüpheli hakkında öncelikle yakalama kararı alınarak, konutunda ve işyerinde delillerin ele geçirilmesi bakımından arama kararı verilmesini, soruşturmanın gizli olarak yürütülmesini, neticeden sayın savcılığın tespit edeceği diğer suçlar ve belirtilen suçlar yönünden cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ederim.”