CİDDİGAZETE

Yandaş medya, Ankara'daki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na korumalık yapacak 35 kişinin cami avlusunda gözaltına alındığını öne sürdü. CHP ise gözaltına alınan kişilerin birkaçı haricinde kendileriyle ilişkisi bulunmadığını açıkladı.

ŞEHİT YÜZBAŞI ÖZDEMİR, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in (35) cenazesi, Ankara’da kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Zeytin Dalı Harekâtıyla terör örgütlerinden arındırılan Azez bölgesinde, dün PKK/YPG’li teröristlerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları ateş sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir şehit oldu, Binbaşı Sıtkı Doğruer ise yaralandı.

Şehit Özdemir’in cenazesi, bugün Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından Ankara’ya getirildi. Şehidin cenazesi, ailesinin evine götürülüp, helallik alındı.

DEVLET ERKANI TÖRENDE

Şehit Özdemir için daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi Valip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile çok sayıda kişi katıldı.

ŞEHİDİN BABASI HASTANEYE KALDIRILDI

Oğlunun acı haberine aldıktan sonra rahatsızlanan ve hastanede tedaviye alınan şehidin babası Yaşar Özdemir cenazeye katılamadı. Şehidin annesi Kezban Özdemir, sağlık görevlileri eşliğinde tekerlekli sandalye ile törende yer aldı. Şehidin eşi Hande Özdemir ile diğer yakınları da güçlükle ayakta durdu. Şehidin 2 yaşındaki kızı Eylül de törene getirilmedi.

'OĞLUM NEREYE GİDİYORSUN?'

Şehidin annesi Kezban Özdemir, tören alanına girişte kendisine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yakasındaki oğlunun fotoğrafının severek, “Oğlum, kuzum, yavrum, Celaleddin’im nereye gidiyorsun, nereye gidiyorsun fidanım?” diyerek gözyaşı döktü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören alanına girişte şehidin eşi, annesi ve diğer yakınlarıyla tokalaşarak, başsağlığı diledi.

Şehit Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in cenazesi, öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra top arabasına konularak toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı’na götürüldü. Özdemir’in cenazesi, burada gözyaşları arasında defnedildi.

EŞİ AYAKTA ZORMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in cenazesinde, eşi Hande Özdemir´in ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Hande Özdemir'e başsağlığı diledi.

ŞEHİT CENAZESİNDE 34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şehit Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in Ankara’daki cenazesine katılmak için Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne gelen ve polis ekiplerince şüpheli olduğu değerlendirilen 34 kişi, gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehit Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in cenaze töreni için Ahmet Hamdi Akseki Camii çevresinde önlem aldı. Devlet erkanının katıldığı tören nedeniyle çok sayıda polis görev yaptı. Caminin çevresinde barikat oluşturan polis, sivil plakalı araçların sürücülerini cami çevresinden uzaklaştırdı. Namaz öncesi ise cenazeye katılmak için camiye gelen 34 kişilik grup, polisin dikkatini çekti. Durumlarından şüphelenilen ve provokatif eylem yapabileceği değerlendirilen 34 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Çankaya Yaşamkent Polis Merkezi’ne götürülen 34 kişiden 22’sinin, çeşitli suçlardan kaydının olduğu belirlendi. 34 kişinin işlemlerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

CHP’DEN O HABERE TEPKİ

Sabah'ın "bodyguard" olarak tanımladığı kişilerin cenazeye katılmak isteyen yurttaşlar olduğu öğrenilirken CHP, gözaltına alınan kişilerin birkaçı haricinde CHP'yle ilişkisi bulunmadığını açıkladı.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Kılıçdaroğlu'na korumalık yapanlar gözaltına alındı” haberlerine tepki göstererek, “Gözaltına alınanların birkaçı hariç partimizle ilişkisi yok” dedi.

Güvener, açıklamasında “Bugün Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni sırasında 34 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştır. Yandaş medyanın, gözaltına alınanların tamamının CHP'li olduğuna ilişkin iddiası gerçek dışıdır. Şehidimizin cenaze törenine çok sayıda partilimiz katılmıştır; yaptığımız araştırmaya göre gözaltına alınanların birkaçı hariç partimizle ilişkisi yoktur. Anlaşılan o ki geçtiğimiz günlerde Çubuk Akkuzulu'da şehit cenazesinde planlanan provokasyonun genel başkanımız tarafından boşa çıkartılmış olması, iktidarı rahatsız etmiştir” değerlendirmesini yaptı.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER, AFYONKARAHİSAR’DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari’nin Derecik ilçesinde PKK’lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Servet Akkuş, memleketi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Çalışlar köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Uçakla Afyonkarahisar’a getirilen şehit Servet Akkuş’un naaşı, ilk olarak eşinin baba evine götürüldü. Burada şehidin eşi Hacer Akkuş, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bunu böylece bilin. Bir tane daha aslan yetiştiriyorum haberiniz olsun. O da asker olacak. Sizleri sevindirmeyeceğim, sizleri güldürmeyeceğim. Bir Servet’im vardı onu da şehit verdim” diyerek gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze töreninin düzenlendiği köy meydanına götürüldü. Törende, şehit Servet Akkuş’un 3 aylık oğlu Bora Efe’ye babasının şehit olmadan önce satın aldığı asker kıyafeti giydirildi. Eşinin tabutunu ve fotoğrafını öpen Hacer Akkuş, “Kalk Servet’im bak çocuğun geldi” diye ağladı.

Cenazede şehidin annesi Ayşe, babası Zafer, erkek kardeşi Şükrü, kız kardeşleri Nazik ve Burçin Akkuş’u yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP Afyonkarahisar milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mehmet Karakaş, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER, KONYA’DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari’deki üs bölgesine saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış (23), memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde, yaklaşık 5 bin kişi tarafından gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı.

Şehidin 9 Haziran’da evlenmeye hazırlandığı nişanlısı Hatice Girgin (25), Barış’ın hediye ettiği, adının yazılı olduğu kolyeyi tören boyunca elinde tuttu.

Hakkari’deki üs bölgesine Irak’ın kuzeyinden teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri uçakla Konya’ya getirildi. Cenaze, ardından kara yoluyla şehidin memleketi Ilgın ilçesine bağlı Argıthanı Mahallesi’ne götürüldü.

Barış ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü olan ve 9 Kasım 2015’te sözleşmeli er olarak göreve başlayan Ethem Barış’ın cenazesi, baba evine götürülerek, helallik istendi. Şehidin cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammed Güven, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Barış ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

9 HAZİRAN'DA DÜĞÜNÜ VARDI

Şehidin annesi Gönül Barış ve 9 Haziran’da evlenmeye hazırlandığı nişanlısı Hatice Girgin, cenaze töreninde uzun süre gözyaşı döktü. Geçen yılın Ekim ayında nişanlanan Hatice Girgin, Ethem Barış’ın hediye ettiği, adının yazılı olduğu kolyeyi tören boyunca elinde tuttu. Daha sonra kadın astsubay, kolyeyi Girgin’in boynuna taktı.

Hatice Girgin, nişan yüzüğünü de eline alıp, öptü. Şehidin babası Memiş Barış ise cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış’ın cenazesi, kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ONBAŞI MEHMET ERDOĞAN, ADANA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari’nin Irak sınırındaki Derecik ilçesi Biz Tepe üs bölgesine, Irak’ın kuzeyinden PKK’lı teröristlerce yapılan havan saldırısında şehit olan Sözleşmeli Onbaşı Mehmet Erdoğan’ın (28) cenazesi, memleketi Adana’nın İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından uçakla Adana Havalimanı’na getirilen şehit Mehmet Erdoğan'ın cenazesi, askeri törenle karşılandı.

Oğlunun acısıyla fenalık geçiren şehit annesi Emine Erdoğan da havalimanına sedye ile getirildi.

AKP Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile sağlık görevlilerinin eşlik ettiği Emine Erdoğan, oğlunun ardından gözyaşı döktü.

Yaklaşık 3 ay önce evlenen şehit Mehmet Erdoğan’ın cenazesi, İmamoğlu ilçesinin Sevinçli Mahallesi’ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ailesi ve yakınları katıldı.

Törende, şehidin babası Cafer Erdoğan güçlükle ayakta durabildi. Şehidin annesi Emine, eşi Tuğba ve kardeşleri ise uzun süre gözyaşı döktü.

Alınan helalliğin ardından öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından Mehmet Erdoğan’ın cenazesi, Sevinçli Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Ajanslar