CİDDİGAZETE

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Umut Coşkun, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Coşkun için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin babası Alim, annesi Yeter, Barış Pınarı Harekatı'nda görevli ikiz kardeşi Emre ve diğer erkek kardeşi Tevfik, akrabaları ve şehidin nişanlısı Songül Aydemir taziyeleri kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'in öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına konularak askeri törenle defnedilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü.

Şehidin naaşı kortej eşliğinde taşınırken annesi, "Peygamberimize komşu ol kuzum" diye seslendi, nişanlısı ise cenaze törenine gelinliğiyle geldi.

ŞEHİT MEŞECİ BAFRA'DA DEFNEDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı üs bölgesinde teröristler tarafından yapılan havan saldırısında yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci (22) ise memleketi Samsun'un Bafra ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Meşeci'nin cenazesi, Yıldırım Beyazıt Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Bafra Asri Mezarlık'daki şehitlikte toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ YUSUF ABAY MUŞ'TA UĞURLANDI

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, eğitim sırasında silahından çıkan kurşunla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Abay (28) da Muş'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Muş'un Karaağaçlı Belde Belediyesi önünde düzenlenen törende, şehit Abay'ın öz geçmişi okundu, dua edildi.

İki çocuk babası olan Abay'ın naaşı, cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT SELİMOĞLU İÇİN KARS'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı bölgesinde silah kazası sonucu yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Caner Selimoğlu ise memleketi Kars'ta toprağa verildi.

Şehit Selimoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreni sonrası, Susuz ilçesine bağlı Yaylacık köyüne götürüldü.

Kardeşleri Ömer ve Taner Selimoğlu'nun taziyeleri kabul ettiği köyün girişi ve şehit evi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Yaylacık Camii'nde İl Müftüsü Yusuf Eviş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Selimoğlu'nun naaşı tekbirler ve dualar eşliğinde köy mezarlığına defnedildi.