CiddiGazete

İzmir Adliyesi’ne 2017 yılında PKK’lı teröristlerin saldırısı sırasında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin, vefatının 3’üncü yıl dönümünde memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesindeki Doğancık Köyü’nde bulanan kabri başında anıldı.

Şehit polis Fethi Sekin için anma törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı kapsamında Baskil Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit Fethi Sekin’in kabrine "Şehide saygı yürüyüşü" düzenledi. Şehidin kabri başında düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Anmaya katılanlar, şehit Sekin’in mezarına karanfiller bıraktı.

“İHANETİNİZ BİZİ AZALTMADI ARTIRDI”

Şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Fethi Sekin, ”Bundan 3 yıl önce en büyük acıyı yaşadım. Eli kanlı gözü dönmüş ruhu kirlenmiş kalbi paslanmış hainlere ve onların yoldaşlarına sesleniyorum. Vatanın bağrına fırlattığınız zehirli ihanet oklarını biz Fethi ve onun gibi nice kahraman yiğit vatan evladının canları pahasına siper ettikleri imanlı göğsünde eritip bal kaymak eyledik. Ciğerimize saplanan kızgın demirleri kor ateşleri gözyaşımız ile soğutup söküp attık. İhanetiniz bizi azaltmadı artırdı. Ayrıştırmadı birleştirdi. Zayıflatmadı güçlendirdi. Tüm Türkiye ve umudum Türkiye’de olan milyonlarca insan bugün tek vücut oldu” dedi.