CiddiGazete- Şehit Osman Erbaş’ın kaza günü yola çıkmadan önce şehit Musa Yılmaz'ın mezarını ziyaret ederek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun" notunun bulunduğu çiçeği kabrine bıraktığı öğrenildi.

Korgeneral Erbaş’ın şehit düştüğü kazadan 1,5 saat önce 4 Mart 2016 yılında Şırnak’ta yürütülen hendek operasyonlarında şehit olan Musa Yılmaz’ın şehadetinin 5. yılında ailesini aradığı öğrenildi.

Şehidin annesi ve kardeşine Erbaş’ın ’Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bizde şehit olabilsek, bize de nasip olsa’ dediği öğrenildi. Erbaş’ın dün şehit Yılmaz’ın mezarını da ziyaret ederek

"Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun"

notunun bulunduğu çiçeği bıraktığı öğrenildi. Erbaş’ın şehit babasının hastanede yattığını öğrenmesi üzerine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı arayarak ilgilenmesi için ricada bulunduğu da aktarıldı.

"KEŞKE BİZ DE ŞEHİT OLSAK"

Şehit Musa Yılmaz’ın annesi Saadet Yılmaz, Korgeneral Erbaş'ın kendilerini aradığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Rahmetlinin yıl dönümüdür, Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Sonra eşim ile konuşmak istedi, ben de "Hastadır" deyince hangi hastane olduğunu sordu ve "Fırat Üniversitesi Hastanesi" dedim. "Selamımı ve şifa dileklerimi ilet" dedi. Ben de "Her zaman acımızı paylaştın ve yanımızda oldun" dedim.

Hiçbir zaman bizi bırakmadı, mekanı cennet olsun. O, bizim babamızdır. En son bize, "Keşke biz de şehit olsak" ve "Kendini üzme, keşke o mertebe bize de nasip olsa" dedi. Mekanı cennet olsun, ölüm haberini duyunca başladım ağlamaya. Belki yaralıdır ve inşallah kurtulur dedim ama çocuklarım da "Anne haberlerde şehit olduğu söyleniyor" dediler. Allah ailesine sabır versin.