Hakkari’deki törenin ardından dün akşam Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla Süleyman Demirel Havalimanı’na getirilen şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu’nun cenazesi, Burdur Belediyesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde de buradan alınarak Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray köyündeki baba ocağına getirildi. Helallik alındıktan sonra Mertoğlu için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİT HÜSEYİN MERTOĞLU

Anne Ayşe Mertoğlu, oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna kapanarak, “Oğlum, böyle mi gelecektin. Allah'ım ben bu acıya nasıl dayanacağım” diye ağladı. Şehidin kız kardeşi Ümmü Mertoğlu da tabuta sarılıp, “Abim, abim” diye gözyaşı döktü.

Bekar olan Hüseyin Mertoğlu’nun cenazesi, İl Müftü Vekili Yüksel Güzel tarafından öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT EMRE KARGIN

Hakkari'de şehit düşen Hava Savunma Piyade Üsteğmen Emre Kargın, Muğla'nın Dalaman ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kargın'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı cenazesi, Dalaman Devlet Hastanesi morgundan Seyfettin İnce Caddesi'ndeki baba evine götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Dalaman Merkez Camii'ne getirildi.

Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt'ün cenaze namazını kıldırdığı Kargın, Kapıkargın Mahallesi Cumabelen Mezarlığı'nda toprağa verildi.