CiddiGazete- Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 6 yiğit Türkiye'nin yüreğini yaktı ancak asıl acı evlerinde yaşandı.

Hakeme atılan yumruk kadar gündem olmayan acı haber sonrası şehitlerin kimleri de ortaya çıktı. Hepsinin ayrı hikayesi, hepsinin ayrı kahramanlık geçmişi var. İşte terör örgütüyle yaşanan çatışmada can veren yiğitler:

ş11

İZMİR

Valilikten Berzeg açıklaması Valilikten Berzeg açıklaması

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Teğmen Ramazan Günay şehit oldu. Bekar olduğu öğrenilen Şehit Ramazan Günay'ın acı haberi, İzmir'in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay'a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın naaşı memleketi Afyon'da toprağa verilecek.

DENİZLİ

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın acı haberi, Denizli'nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'nde yaşayan baba Ali ile anne Rabia Serinkan ve Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesinde yaşayan 2 çocuk annesi eşi Çilem Serinkan’a yetkililer tarafından verildi.

Şehit Mehmet Serinkan'ın ağabeyi Hüseyin Serinkan'ın 2016 yılında Suriye'de teröristlerle çıkan çatışmada gazi olduğu öğrenildi.

ş22 yazıcı

ZONGULDAK

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın acı haberi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı, annesi Miyase ve kardeşlerine askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehit Yazıcı’nın 11 kardeşten 9'uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehidin cenazesi memleketi Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verilecek.

ş33 taşkın

TOKAT

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan biri olan Yasin Karaca, bugün memleketinde son yolculuğuna uğurlanacak.

MALATYA

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) acı haberi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı.

Şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi. Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK'da görevli olduğu öğrenildi.

ş44 erenoğlu

SİNOP

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun şehadet haberi, Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Evli ve iki çocuk babası Erenoğlu'nun Yeşilyurt köyündeki baba evine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti. Şehidin anne ve babası, acı haberi duyunca fenalaştı ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit Erenoğlu'nun geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralandığı ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.