CiddiGazete- Kırıkkale‘de yedi, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra altı kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon‘da bir ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi, ölü sayısı 44’e çıktı.

İSTANBUL’DA YEDİ KİŞİ CAN VERDİ

Dün İstanbul’un Kartal ilçesinde 36 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu, alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre saat 12.00 itibarıyla İstanbul’da sahte içkiden ölen kişi sayısı yedi oldu. Olayla ilgili olarak üçü kaçak alkol satan altı şüpheli gözaltına alındı.

TRABZON’DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon’da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B. özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Sahte alkolden ölümler artınca operasyonlar hız kazandı. Konya, Bursa, İzmir, İstanbul, Mersin’de düzenlenen operasyonlarda litrelerce etil alkol, tonlarca kaçak ve sahte içki, çok sayıda rakı-viski-votka kitleri ele geçirildi.