CiddiGazete- Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün işini yapan taşeron firmada çalışan Mehmet Ünlü, coronavirüs sürecinde 2 aydır maaş alamıyordu.

Ünlü ve arkadaşları, maddi sıkıntı içine düştü ancak işlerini kaybetme korkusuyla kimse sesini çıkaramadı. Ünlü, durumu CİMER’e yazdı ve “Evinin kirası, hastası, taze bebeği, hamile eşi olan insanlar var... Yeri geliyor 3 ay ödemesiz çalışıyoruz. Biliyoruz ülke zor günlerden geçiyor ancak yaşadığımız durum biz işçiler için durumu daha zor hale getirdi. Karayolları personeli ile aynı işi yapmaktayız. Bizim de maaşlarımızın kurum tarafından belli günde standart şekilde ödenmesini istiyorum” dedi.

CİMER’den Ünlü’ye “yüklenici firma uyarılmıştır” cevabı geldi. Ancak Ünlü, durumu CİMER’e bildirdiği için coronavirüs sürecinde yasak olmasına rağmen işten çıkarıldı.

“3 YILDA BİR FİRMA DEĞİŞİYOR, İŞÇİ DEĞİŞMİYOR”

Ünlü, yıllardır Karayolları personeli ile aynı işi yapmalarına rağmen taşeron olarak çalıştırıldıklarını kaydederek, “3 yıllık periyotlarla taşeron firmalar değişir ama biz kalıcı oluruz. Firma değiştikçe de bize girdi, çıktı yapılır. Bazı firmalar bu süreçte kıdem tazminatımızı verdi ancak bazıları vermedi” dedi.

Ünlü, CİMER’e bildirdiği firmanın da 3 ay önce ihaleyi aldığını ve 2 aydır maaşlarını ödemediklerini söyleyerek, yaptığı bildirimden sonra kendisine mobbing uygulandığını anlattı: “Koronavirüs sürecinde eşim Kovid hastanesinde çalışıyordu. 3 yaşında çocuğumuz var ve bırakacak kimse yok. Çocuğa ben bakıyordum. Bana ’15 gün şantiyede kalacaksın, 2 gün izin yapacaksın’ dediler. Çocuğumu bırakıp gidemeyeceğimi söyledim. Arkasında CİMER’e attığım yazı gerekçe gösterilerek işimden ettiler.”

Mehmet Ünlü, firma hakkında dava açtığını duyurarak, “Yasal olarak haklarımı alacağıma inanıyorum. Kendim ve bütün arkadaşlarım için bu haksızlığın karşısında durmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.