CiddiGazete- Hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen’de genel başkan Metin Yılancı’nın denetleme kurulunun “yolsuzluk” yapıldığı tespiti sonrasında yönetim kurulu tarafından görevden alındığı öğrenildi. Büro Memur-Sen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın son istatistiklerine göre, “büro, bankacılık ve sigortacılık” hizmet kolunda 73 bin 685 üye ile en fazla üyeye sahip sendika olduğu için aynı zamanda “yetkili sendika” konumunda. Bu nedenle de toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ile masaya oturuyor.

BİNGÖL ATANDI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, dün sabah, sendika yönetim kurulu tarafından görevinden alındı. Yılancı’nın sendikanın merkez denetleme kurulunun bir haftalık incelemesinin ardından “yolsuzluk” gerekçesiyle görevden alınmasının istendiği bildirildi. Bunun üzerine de sendikanın genel merkez yönetim kurulunun toplanarak Yılancı’yı görevden aldığı belirtildi. Yılancı’nın yerine ise sendikanın eğitim ve sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl’ün getirildiği öğrenildi.

Büro Memur-Sen, “kılık kıyafet yönetmeliğine” karşı sivil itaatsizlik eylemi ile gündeme gelmiş ve Yılancı’nın da imzasıyla bir açıklama yayımlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet