CiddiGazete- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın AKP’li ve MHP’li yerel yöneticileriyle telekonferans yaptı. Toplantıya, Serik’teki işletmecilerden alındığı öne sürülen “rüşvet” damga vurdu.

Serik Belediye Başkanı AKP’li Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından rüşvet almakla itham edilince, sert bir açıklamayla İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep edeceğini belirtti. Belediye Başkanı Aputkan açıklamasında, Turizm Bakanı'na "Yazıklar olsun" dedi.

Enver Aputkan’ın AKP içinde büyük çatlağa neden olan açıklaması şöyle:

Bugün saat 14.00’te Antalyamız ve ilçelerine yapılacak yatırımlar ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, Akparti ve MHP milletvekillerimiz, Akparti ve MHP belediye başkanlarımız, Akparti ve MHP il/ilçe başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin katılımıyla telekonferans toplantısı yapılmıştır.

BAKANA “YAZIKLAR OLSUN” DEDİ

Toplantı sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili sayın Abdurrahman Başkan ve Akparti milletvekili sayın Kemal Çelik tarafından gündeme getirilen, benim de söz alarak açıklamalarda bulunduğu günübirlik alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde; Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca, Dışişleri Bakanı, “Başkan olay sizle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır” dedi. Turizm Bakanı da aynı şekilde “Daha önceki döneme ait” dedi. Ben de Turizm Bakanına, “Devletin bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun” dedim ve toplantıdan ayrıldım.

"MÜFETTİŞ TALEP EDECEĞİM"

60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili 2 Bakan’dan, sayın milletvekillerimizden ve 2 il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira kosuyla ilgili sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım.

ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI DA AKP'Lİ

Antalya'nın turizm beldesi olan ve çok sayıda beş yıldızlı otelin bulunduğu Serik ilçesinde, 2014-2019 döneminde AKP'li Ramazan Çalık belediye başkanlığı yapmıştı.