CiddiGazete- Merhum Alpaslan Türkeş'e sadakatini, sevgisini ve inancını, 12 Eylül darbesinin yaşandığı günlerde Mamak Askeri Cezaevi'nin kapılarında kanıtlayan Seval Türkeş, Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. seneyi devriyesinde duygularını kağıda döktü.

Vefatının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen, fikirleriyle günümüz Türkiye siyasetine hala yön veren Alparslan Türkeş'in gerçek bir lider olduğunu vurgulayan Seval Türkeş'in 25. yıl paylaşımı şöyle:

Hiç şüphesiz, unutulmazlar aleminin önde gelenlerinden olan Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'i aramızdan ayrılışının 25'inci yılında hürmetle ve hasretle yad ediyoruz...

Mekanı cennet olsun.

Liderler anlatılamaz. Zira onların ruh ve karakter yapıları özeldir. Yani sıradan insanlara benzemezler. Cenab-ı Hak, bu kullarını ayrı meziyetlerle yaratır ve kendi alanlarında görevlendirir. Bu durum bilim, siyaset; hangi alan olursa olsun, hemen her yerde geçerli olan bir faktördür.

İşte, Alparslan Türkeş "Atatürk milliyetçiliğini" yeniden ihya edecek, ideal edindiği "Türk milliyetçiliği" bayrağını sarsılmaz iman ve inançla birleştirici bütünleyici bir milliyetçi akım meydana getirmiş olması, ayrıca karizmatik kişiliğiyle milyonları peşinden sürüklemiş olması, Türkeş'in gerçek bir lider olduğunun en açık belgesidir.

Kurmuş olduğu Milliyetçi Hareket Partisi ve yan kuruluşları olan derneklerle Türk milletine hizmet amaçlı kadrolar yetiştirerek ölümsüzlüğü kazanmıştır.

Gerçek bir vatansever, gerçek bir kahramandır. Gerçek bir hukuk yanlısı ve demokrattır.

Türkeş, eşi çok zor bulunacak bir ideal adamıydı.

Hayatı hep mücadeleyle geçti.

Bu ülkü, bu inanç, Türk milletinin bağrından fışkırmış olar bir idealin tezahürüdür.

Daima Türk milli bütünlüğünün sağlanmasına öncülük eden Türkeş, sadece Türk milliyetçilerinin lideri değildi. O dünya Türklüğünün de lideriydi.

Ülküsü ile daima yaşıyacak.

Ruhu şad olsun.

Ölümünden sonra; bir gazetede yayımlanan yazının son paragrafını paylaşmak istiyorum:

Şimdi Başbuğ'un yerini alacak lidere çok büyük görev düşüyor. Onun birleştirici çimentosunu, kullandığı direksiyonla freni elinden eksik etmemelidir.

Çünkü bu büyük bir görevdir.

SEVAL TÜRKEŞ