Şırnak bölgesinde devam eden operasyonlarda, teröristlerle çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şırnak'ta bugün teröristlerle çatışma çıktığı belirtildi.

Bölgede devam eden operasyonlarda, teröristlerle çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğu, hava harekatı ile desteklenen operasyonların devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'taki hain terör saldırısı sonucu şehit düşen piyade sözleşmeli er Ali Çeker (22) Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine Türk bayrağı asıldı.

Şırnak Gabar dağı Yılan Tepe mevkisine YPG/PKK'lı teröristler tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Ali Çeker’in Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Özyörük Mahallesinde yaşayan ailesine şehadet haberi verildi.

KIRIKHAN'DA ACI HABER

Askeri yetkililerin acı haberi vermesi üzerine baba İsa ile anne Halime Çeker, fenalık geçirdi.

Şehit Ali Çeker'in cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip Kırıkhan Şehitliği'nde bulunan Hacı Meryem İşcan Camii'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği kaydedildi.

CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şırnak'ta şehit olan piyade sözleşmeli erler Ali Çeker ve Ercan Can'ın cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki törende, şehit Piyade Sözleşmeli Er Ali Çeker ve şehit Piyade Sözleşmeli Er Ercan Can'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehit Çeker ve Can'ın naaşı, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşındı. Şehitlerin cenazeleri, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi, buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketleri Hatay'a gönderildi.