CİDDİGAZETE

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na PKK'lı şarkıcı Şivan Perver tepki gösterdi. Perver, sosyal medyada yayınlanan videoda, "Biz size ne yaptık, saldırıyorsunuz. Sizin devletinizi kuran biziz. Yazık değil mi ırkçılar, zalimler. Direneceğiz, en son kalan kişiye kadar direneceğiz. Kürdistan'ı size bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'LA BİRLİKTE SAHNEYE ÇIKTI

PKK'lı olduğunu açıkça ilan etmesine rağmen, 16 Kasım 2013'te Diyarbakır Meydanı'nda düzenlenen mitingde sahneye çıkartılan Şivan Perver'e, İbrahim Tatlıses de eşlik etti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da sahneye çıkarak ikilinin arasına girdi ve ellerini kaldırarak meydandaki AKP'lileri coşturdu.

DEVLET BAHÇELİ ÇOK AĞIR ELEŞTİRDİ

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, daha sonra muhalefetten vazgeçtiği Erdoğan'ı o dönem çok sert ifadelerle eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Bir eşkiyaya bu denli sıcaklığın anlaşılabilir bir tarafı kesin kes yoktur. Başbakan'ın PKK'lılara karşı gösterdiği coşkun ve aşkın sevginin kendi içinde tutarlı bir yanı herhalde vardır. Buna göre sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü görevlisidir."