CiddiGazete- UEFA Avrupa Ligi (I) Grubu'nun 6. ve son haftasında deplasmanda Maccabi Tel-Aviv ile karşılaşan Sivasspor, İsrail'den Türkiye'ye dönerken havalimanında mahsur kaldı.

Kırmızı-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Maccabi Tel-Aviv maçının ardından Sivas'a dönmeye hazırlanan kafilemiz havalimanında mahsur kaldı. İsrail yetkilileri sistemi ve geçişleri kapatarak kafilemize her türlü zorluğu çıkartıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yer alan videoda Sivasspor kafilesinin Tel-Aviv'deki havalimanında bekleyişi ile kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve kulüp yetkililerinin İsrailli görevlileri alkışla protesto etmesi yer aldı.

UÇAĞIN TSİ 06.30'DA KALKACAĞI DUYURULDU

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan saatler sonra yapılan açıklamada, "Sivasspor kafilesi Tel Aviv'de uçuş saatine geç geldiği için bekletildi. Uçak 05.30'da (TSİ 06.30) havalanacak" denildi.

Öte yandan Yiğidoları taşıyan uçak, saat 08.00'de Sivas'a iniş yaptı. Sivasspor'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İsrail'de yaşananlar şöyle anlatıldı: