Habertürk Gazetesi kapatılıyor iddiası medya gündemini sarsmıştı. Konuyla ilgili bir yalanlama gelmemesi iddiaları güçlendirmişti. Bugün Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, çalışanlara gönderdiği bilgilendirme e-postasıyla Habertürk'ün kapanacağını doğruladı. Gazetenin son baskı tarihi olarak 5 Temmuz 2018 Perşembe günü belirlendi.

Bir süredir dile getirilen 'kapatılacak' iddiası Habertürk Gazetesi'nin yönetimi tarafından da doğrulandı. Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da bu sabah gazete çalışanlarına bir bilgilendirme maili attı.

5 TEMMUZ 2018 PERŞEMBE SON GÜN

Gazetenin kağıt baskısına 5 Temmuz 2018 Perşembe itibariyle son verileceğini belirten Tekdağ, çalışanların bir bölümünün ise internet portalına kaydırılacağını ifade etti.

Çalışanlara gönderilen mektup özetle şöyle:

"Yazılı basın faaliyetlerimizi 5 Temmuz 2018 tarihi itibariyle sonlandırmaya, buna mukabil gazetecilik faaliyetlerimizi televizyonlarımız Show Haber, Habertürk TV, Bloomberg HT ile entegre bir vaziyette Habertürk com başta olmak üzere internet mecralarımız odaklı olarak daha da güçlü bir şekilde devam ettirmeye karar verdik.

Yukarıda duyurusunu yaptığımız kararımızın çalışma ilişkilerimizde bazı değişmeler ve sonuçlara yol açması doğaldır ve kaçınılmazdır. Bu konudaki kararlarımız ve uygulamalarımız kısa süre içerisinde insan kaynaklarımız tarafından değerli çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır. Ancak şu kadarını belirtelim ki, sektörde meydana gelen değişimlere ekonomik olarak zorunlu yanıt niteliğindeki bu dönüşüm kararımızla nitelik ve nicelik olarak uygun özelliklere sahip olduğunu değerlendirdiğimiz çalışma arkadaşlarımızla grubumuz bünyesinde yol arkadaşlığımızı devam ettirme kararlılığımız mevcuttur. Bu konuda da yönetim düzeyinde yapılan ve yapılacak değerlendirmeler en kısa sürede insan kaynakları Birimimiz tarafından çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır."

Habertürk'ün bir süredir mali sıkıntılar çektiği bilinirken, son günlerdeki dolardaki yükselişin kapanma sürecini hızlandırdığı belirtildi.

KAĞIT GAZETENİN SONU GELİYOR MU?

Dünya genelinde pekçok gazete, kağıt baskılarını sonlandırarak yayın hayatlarına dijitalde devam ederken, Habertürk bu önemli karar ile dijitalleşmeyi Türk basınında uygulayan Radikal'den sonra ikinci büyük gazete olarak da tarihe geçti.

İKİNCİ KEZ KAPANMIŞ OLDU

Habertürk'ün ilk kağıt baskı gazete macerası da kısa sürmüş ve bir yıl yayın hayatını sürdürebilen "Gazete Habertürk Yarın" 2013 yılında kapanmıştı.

Ciner Holding'in de kapatma kararı alması ile Habertürk gazetesinin ikinci kez yayın hayatına son verilmiş oldu.