CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve MHP'ye çok ağır hakaretler ettikten sonra AKP'ye transfer olan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Gezici Araştırma'nın yaptığı "güvenilir isimler" anketinde ilk sırada çıktı.

AKP'de de iki kez istifa ettiğini açıklayıp geri dönen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sırasıyla Ekrem İmamoğlu, Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Ömer Çelik, Fuat Oktay, Mansur Yavaş, Muharrem İnce, Murat Kurum, Özgür Özel, Canan Kaftancıoğlu, Mustafa Şentop, Ümit Özdağ, Semih Yalçın ve Faik Öztrak izledi.

Güvenilirliği tartışma konusu olan araştırmada; 14 Kasım ile 20 Aralık 2020 tarihleri arasında 14 il, 28 ilçe, 72 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2 bin 164 kişinin katılımıyla yüz yüze görüşüldüğü belirtildi.

Açık uçlu soru kalıbı yöntemiyle yapıldığı ifade edilen araştırmada, siyasi figürler ve medya önünde yer alan iki farklı grup ayrı ayrı ölçümlendi.

KİMLER ERKAN TAN'IN GERİSİNDE KALDI!

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin "en güvenilir medya isimleri" sıralamasında ilk sırayı Uğur Dündar aldı.

"Ver mehteri" deyişiyle ünlenen ATV'nin ekran yüzlerinden Erkan Tan bile listeye girmeyi başardı. Erkan Tan, ilk 15 ismin açıklandığı listede, "Türkiye'nin güvendiği" gazeteciler sıralamasında 12. oldu. Açıklanan listede Tan'ın Veyis Ateş ve Cüneyt Özdemir'i geride bırakması dikkat çekti.

Gazeteciler ve medyatik isimler şöyle sıralandı:

Uğur Dündar, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Yılmaz Özdil, Ece Üner, Ahmet Hakan, Fatih Altaylı, Nazlı Çelik, Hande Fırat, İsmail Saymaz, Haluk Levent, Erkan Tan, Cem Öğretir, Veyis Ateş ve Cüneyt Özdemir.