CiddiGazete- Edirne'deki 451 yıllık Tarihi Alipaşa Çarşısı (Kapalı Çarşı), coronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, 25 Mart’ta kapatıldı. 27 gündür kapalı kalan çarşının esnafı, WhatsApp üzerinden kurdukları grupta oylama gerçekleştirdi. Çarşının açılmasını isteyen ve istemeyen olmak üzere iki farklı oy kullanılan uygulamada, oy çokluğuyla çarşının yeniden hizmete açılması kararlaştırıldı.

Çarşının dernek başkanı Yılmaz Sanış, “1 ay boyunca, kurduğumuz mesajlaşma grubunda her hafta çarşıyı açalım mı, kapatalım mı diye oylama yapıyorduk. Bugüne kadar kapatılması kararı çıkıyordu. Dün yaptığımız oylamada esnafın çoğu çarşının 20 Nisan itibarıyla açılması kararı aldı. Saat 11.00 itibarıyla açıp saat 17.00’de de kapatıyoruz” dedi.

”MASKESİZ KİMSE ÇARŞIYA ALINMIYOR”

Satışlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiklerini söyleyen Yılmaz Sanış, “Tüm esnafımızda maske var. Hiçbir esnaf maskesiz çalışmayacak. Esnafın bir araya gelmemesini, gelirlerse de sosyal mesafeyi korumalarını belirttik. Sürekli de bu konuda uyarılarımızı yapıyoruz. Kapanmadan önce zaten dezenfektesini yapmıştık, açıldığında yine dezenfekte işlemini yaptık. Maskesiz gelen kimseyi çarşıya almıyoruz” diye konuştu.