Teröristlerden temizlenen Afrin’den sonra Halep’e bağlı Tel Rıfat kasabası ve Minnag Havaalanı da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçti. Konuyla ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı ancak yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre, Tel Rıfat yakınlarında bulunan Minnag Havaalanı herhangi bir çatışma yaşanmadan Ruslar tarafından TSK’ya devredildi. Afrin’in yaklaşık 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Rıfat’ta ise kaçamayan terörist gruplarla küçük çaplı çatışmalar yaşandı. Suriye iç savaşındaki gelişmeleri gösteren internet sitelerinde de Minnag Havaalanı’nın Ruslar tarafından TSK’ya devredildiği, ÖSO’nun da Tel Rıfat’a iddia edildi.

RUS ASKERLERİ DE ÇEKİLDİ

Bölgede 80-100 kadar Rus askeri bulunduğu, bu askerlerin girişimleri sonucu PYD/YPG’li teröristlerin bölgeyi terk ettiği de iddialar arasında yer aldı. Rus askeri gücünün de güvenli şekilde bölgeden ayrıldığı öne sürüldü.

MENBİÇ YOLU AÇILDI

Tel Rıfat’ın Suriye’deki geçiş noktaları açısından önemli bir boğaz olduğu ifade ediliyor. Tel Rıfat’ın alınmasından sonra TSK birliklerinin Menbiç’e daha kolay ilerleyebileceği belirtildi. Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması, önemli ölçüde doğu-batı güzergâhının, El Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulmasına imkan sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Afrin’de tam kontrol sağlanmasından sonra hedefte Tel Rıfat ve Menbiç’in olacağını söylemişti.